Legkésőbb tavaszra elkészül a váci futballközpont
2019. szeptember 13. 18:37

Akár már ősz végére elkészülhet a váci futballközpont, de legkésőbb jövő tavasszal átadják.

Rétvári Bence (jobbra) és Pető Tibor
vaconline.hu

Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke, egyben a város alpolgármestere arról beszélt a pénteki sajtótájékoztatón, hogy a létesítmény fejlesztéséből 200 millió forint az utánpótlás székházának felújítására megy el, míg a futballpálya és a lelátó átépítése 600 millió forintba kerül.
   
A sport- és városvezető hozzátette, a források nagy részét a TAO-támogatások biztosítják, az önkormányzat pedig 180 millió forintos önrésszel járul hozzá a fejlesztésekhez.
   
Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, 2010 óta a kormány arra törekedett, hogy minél több ember számára tudja biztosítani a sportolás lehetőségét, akár a szabadidő, akár a versenysportokat választják. Hozzátette, hogy azóta a versenysportokat választók száma duplájára, a szabadidő sportokat választók száma pedig háromszorosára emelkedett Magyarországon, ami az egészségben eltöltött évek számát is megemelte a statisztikai adatok szerint.
   
"Nincs Európában még egy olyan ország, ahol a gyerekek annyit sportolnának, mint Magyarországon a mindennapos testnevelés bevezetésének köszönhetően" - fűzte hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki hangsúlyozta, ennek köszönhetően közel két és fél évvel többet tölt egészségesen egy ma született gyermek, mint azok, akik 2010-ben jöttek világra.
   
Rétvári Bence szerint a növekvő sportolási kedv a mindennapos testnevelés mellett a különböző sportolási kedvezmények bevezetésének köszönhető. Úgy vélte, ezáltal olyan lehetőségek nyíltak meg, melyekre korábban nem volt példa, ilyen a váci labdarúgóközpont fejlesztése is.
 

MTI
Címkék:
  • Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.
  • A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
    A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
  • Felívelő korszak elején az ország
    Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
MTI Hírfelhasználó