Megkezdte második plakátkampányát az Osztrák Néppárt és a Szabadságpárt
2019. szeptember 13. 21:17

Megkezdte második választási plakátkampányát a szeptember 29-én tartandó parlamenti választásokra az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken.

Az ÖVP Sebastian Kurz volt kancellárt, a párt listavezetőjét állítja plakátkampánya középpontjába. Két újabb plakátot is bemutattak: Kurz mindkettőn a távolba tekint, alatta a szöveg pedig a következő: "Aki Kurzot akarja, annak Kurzra kell szavaznia", illetve "Világossá kell tenni, hogy Kurzot kell választani". Mindegyik plakáton szerepel az "Ausztriának szüksége van a kancellárjára" felirat is.Karl Neuhammer, az ÖVP főtitkára a plakátokat bemutatva emlékeztetett pártjának a néppárti-szabadságpárti koalíción belül elért eredményeire, többek között az illegális migráció megfékezésére. "Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk Ausztria identitásának megőrzésére és a szélsőséges iszlám elleni küzdelemre" - hangsúlyozta. Közben a szabadságpárt második plakátkampánya az esetleges veszélyektől óvja a szavazókat, így többek között attól, hogy az ÖVP-FPÖ koalíción kívül más pártot támogassanak. Mario Kunasek volt védelmi miniszter hisz abban, hogy pártja "nagyszerű eredményt" fog elérni szeptember 29-én.

A politikus céljaik között említette a határellenőrzés fenntartását. Herbert Kickl volt belügyminiszter, az FPÖ frakcióvezetője a balratolódás veszélyére hívta fel a figyelmet. Óvta a választókat a multikulturalizmustól, amelyben Ausztria elveszítheti a saját kultúráját. Hangsúlyozta azt is, hogy "Ausztriát "biztonságos országok veszik körül". A politikus szavait néhány tüntető megzavarta. Közben az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) bemutatta választási programját.

Pamela Rendi-Wagner listavezető óvta a szavazókat egy újabb néppárti-szabadságpárti koalíciótól. A választásokon induló pártok listavezetői számára az APA osztrák hírügynökség kérdőívet állított össze. Egyik válasza szerint Pamela Rendi-Wagner egy igazságos társadalomért harcol. Legnagyobb hősnek pedig az egyedülálló anyákat tekinti. Ezzel szemben az FPÖ listavezetője, Norbert Hofer kedvenc hősei a kórházakban vagy idősotthonokban dolgozó gondozók.

A politikus az őszinteséget tartja a legfőbb erénynek, és azt, ha valaki beismeri a tévedését. Sebastian Kurz egyik válasza szerint azt szeretné, ha pártja annyira megerősödne, hogy nem kellene koalíciót kötnie a baloldallal.
 

MTI
Címkék:
  • Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.
  • A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
    A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
  • Felívelő korszak elején az ország
    Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
MTI Hírfelhasználó