Térségi tanévnyitó konferenciát rendeztek Esztergomban
2019. szeptember 13. 23:17

Immár hatodik alkalommal szervezte meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara nagy érdeklődésre számot tartó térségi tanévnyitó konferenciáját szeptember Esztergomban, a Iohanneum épületében.

Szilágyi Csaba rektori főtanácsadó köszöntötte a szép számban megjelent pedagógusokat, intézményvezetőket.

A szakmai előadások sorát Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke nyitotta meg, aki ismertette a 2019/20-as tanév fontosabb mérföldköveit és az életbe lépő jogszabályi változásokat.

Némethné Fülöp Teréziától, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől az intézmény által nyújtott lehetőségekről, az eddig megvalósult eredményekről hallhattak előadást a résztvevők.

Ezt követően a tanácskozás szekcióban Magócs Éva igazgató Miért? Önért! – Intézményértékelés a Budapest II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban címmel tartott hasznos gyakorlati tanácsokkal szolgáló előadást a pedagógusoknak. Az óvodai szekcióban Szent-Gály Viola, az Oktatási Hivatal munkatársa, a „Kisgyermekkori nevelés támogatása” kiemelt európai uniós projekt témavezetője beszélt az új Nemzeti Alaptanterv-tervezet óvodapedagógiai aspektusairól.

Magyar Kurír
Címkék:
  • Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.
  • A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
    A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
  • Felívelő korszak elején az ország
    Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
MTI Hírfelhasználó