Medve nézett farkasszemet a kútjába tekintő székely gazdával
2019. szeptember 15. 22:28

Beleesett egy medve a kútba az erdővidéki Bibarcfalván – jelezte Kelemen Gellért, az illetékes vadászegyesület munkatársa.

Képünk illusztráció • Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

Ugyanakkor értesítették a baróti önkormányzatot, riadóztatták a 112-es sürgősségi hívószámon a hatóságokat. Hozzátette, állítólag nem ez az első eset, még előfordult, hogy medve esett a kútba Bibarcfalván.

Nem normális, hogy napközben megy a gazda, hogy vizet igyon a saját kútjából, és szembenéz vele a medve – mondta a vadászegyesület munkatársa.

Időközben tűzoltólétra segítségével mászott ki a medve a kútból, és visszaszaladt az erdőbe.

Kelemen Gellért a Dél-Hargita vadászegyesület képviselője elmondta, a környéken élők javasolták ezt a megoldást, mert korábban már beleesett a medve a kiszáradt kútba, és akkor is egy létrát engedtek le, hogy kimászhasson. Ez alkalommal a helyszínre érkező tűzoltók eresztettek le létrát a kútba, a mintegy 80 kilogrammos, tavalyi bocs azon mászott ki.

Bibarcfalva határában mindennaposak a medvék, előfordul, összetörik a gyümölcsfákat, rettegésben tartják a falu szélén lakókat, a közeli temetőbe kilátogató falubelieket. A kútba esett medve bőgött, nyüszített, a falusiak ezért riasztották a hatóságokat.

szekelyhon.ro
Címkék:
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Karácsony Gergely lovasszobránál
  De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
 • Választási eredmények
  A vasárnapi önkormányzati választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a következő eredmények születtek.
 • Fontos részleteket mondott a királynő a brexitről
  A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról.
 • A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormánypártoknak
  A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormányoldalnak, Budapesten és a nagyvárosokban e miatt estek vissza, ebből le kell vonni a konzekvenciákat – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 műsorában hétfő reggel.
MTI Hírfelhasználó