Medve nézett farkasszemet a kútjába tekintő székely gazdával
2019. szeptember 15. 22:28

Beleesett egy medve a kútba az erdővidéki Bibarcfalván – jelezte Kelemen Gellért, az illetékes vadászegyesület munkatársa.

Képünk illusztráció • Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

Ugyanakkor értesítették a baróti önkormányzatot, riadóztatták a 112-es sürgősségi hívószámon a hatóságokat. Hozzátette, állítólag nem ez az első eset, még előfordult, hogy medve esett a kútba Bibarcfalván.

Nem normális, hogy napközben megy a gazda, hogy vizet igyon a saját kútjából, és szembenéz vele a medve – mondta a vadászegyesület munkatársa.

Időközben tűzoltólétra segítségével mászott ki a medve a kútból, és visszaszaladt az erdőbe.

Kelemen Gellért a Dél-Hargita vadászegyesület képviselője elmondta, a környéken élők javasolták ezt a megoldást, mert korábban már beleesett a medve a kiszáradt kútba, és akkor is egy létrát engedtek le, hogy kimászhasson. Ez alkalommal a helyszínre érkező tűzoltók eresztettek le létrát a kútba, a mintegy 80 kilogrammos, tavalyi bocs azon mászott ki.

Bibarcfalva határában mindennaposak a medvék, előfordul, összetörik a gyümölcsfákat, rettegésben tartják a falu szélén lakókat, a közeli temetőbe kilátogató falubelieket. A kútba esett medve bőgött, nyüszített, a falusiak ezért riasztották a hatóságokat.

szekelyhon.ro
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Niedermüller nekiment az egyházaknak Erzsébetvárosban
  A VII. kerületi polgármester, Niedermüller Péter botrányt okozó nyilatkozata óta most tartottak először képviselőtestületi ülést az Erzsébetvárosban. Várható volt, hogy szóba kerül a polgármester nagy felháborodást keltő kijelentése a fehér, keresztény, heteroszexuálisokról, a DK-s kerületvezetés keresztény egyházak iránt viselt ellenszenve azonban tettekben is megmutatkozott.
 • Nem vár a végtelenségig a Fidesz az EPP válaszára
  Az Európai Néppárt tegnap még nem reagált az Orbán Viktor által jegyzett, a néppárt vezetőségének is eljuttatott memorandumra, ám a néppárt spanyol, olasz és francia tagpártjai szívesen vették a reformot sürgető szavakat.
 • Vádak, tények és remények…
  Fidesz: Miként folytatódik a Magyar Falu Program? Jobbik: Miért hazudott a kormány a dobai pszichiátria bezárása kapcsán? MSZP: További kérdések a dobai pszichiátriai intézetről! DK: Miért nem tesz semmit a kormány a mobilparkolás díjainak mérséklése érdekében?
MTI Hírfelhasználó