Esküvői fényképek kiállítása Dabason
2019. szeptember 15. 22:42

Dabason 2019.szeptember 19-én 18 órai kezdettel "Lakodalom van a mi utcánkban..." címmel kiállítás nyílik a családoktól kapott 1990 előtti esküvői képekből. A város lakóinak esküvői fényképeit gyűjtötték össze a szervezők - minden tabló megtelt régi képekkel. Az ezután kapott képeket már csak majd egy albumba gyűjtik és megjelentetik valamennyit.A kiállítás megnyitása előtt már 17 órától Kapitány László lakodalmas dalokat játszik harmonikán. Ekkorra már elkészülnek és kóstolhatok lesznek a hajdani felsődabasi lakodalmak süteményei . 

A hajdani hangulat felidézését vőfényi szerepben segíti Feldman László.

A felsődabasi lakodalom leírását az érdeklődők szórólapon olvashatják. A hajdani lakodalmas hangulat sikeres felidézésének reményében a városon kívüli érdeklődőket is örömmel látnak a szervezők. 

gondola
Címkék:
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Karácsony Gergely lovasszobránál
  De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
 • Választási eredmények
  A vasárnapi önkormányzati választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a következő eredmények születtek.
 • Fontos részleteket mondott a királynő a brexitről
  A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról.
 • A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormánypártoknak
  A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormányoldalnak, Budapesten és a nagyvárosokban e miatt estek vissza, ebből le kell vonni a konzekvenciákat – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 műsorában hétfő reggel.
MTI Hírfelhasználó