Gyilkosság történt a bihácsi migránstáborban
2019. szeptember 20. 01:14

A balkáni útvonalon a 2015-ös állapotok köszönnek vissza több helyen. Bosznia-Hercegovinában a legkritikusabb a helyzet, hiszen a szigorú horvát határvédelem miatt úgy érzik az illegális bevándorlók, hogy zsákutcába kerültek. Rendszeresek az összecsapások közöttük, az egyik bihácsi táborban szírek és pakisztániak között tört ki tömegverekedés, kések is előkerültek. Egy 19 éves férfi meghalt, a támadót súlyos sérülésekkel vitték kórházba – közölte az M1 Híradó.

Rendőrségi kordonnal vették körül az egyenruhások a Bihácshoz közeli vucsjáki tábor környékét. Csütörtökön egész nap helyszíneltek annál a sátornál, ahol verekedés tört ki az éjjel. Szír és pakisztáni migránsok csaptak össze, addig fajult a veszekedés, míg kést rántottak egymásra.

Egyet megkéseltek, ketten kórházban vannak

Három pakisztáni és egy szír összeverekedtek. Egyet megkéseltek, ketten a kórházban vannak – így emlékszik egy migráns a történtekre. Egy 19 éves pakisztáni belehalt a késes támadásba, egy könnyebb és egy súlyos sérültet a helyi kórházban ápolnak.

A közmédia balkáni tudósítója, aki többször is forgatott már ebben a táborban, úgy tudja, egy mobiltelefon lopás miatt támadtak egymásra a migránsok.

A szemtanúk szétszéledtek

A rendőrségi nyomozást most az is nehezíti, hogy a szemtanúk szétszéledtek. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az elkövetők ellen, ugyanis mire kiértünk, szétszéledtek, tovább álltak. Néhányukat, akik valószínűleg részt vettek az incidensben, behoztuk a rendőrségre, most is zajlik a kihallgatásuk.

Továbbra sincsenek meg az elkövetők – mondta a rendőrségi szóvivő.

A Bihács mellett kialakított sátortábor egyébként 350 fő befogadására lenne alkalmas, jelenleg azonban csaknem 800 migráns tartózkodik ott. Az összetűzések rendszeresek – közölte az M1 Híradó.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Niedermüller nekiment az egyházaknak Erzsébetvárosban
  A VII. kerületi polgármester, Niedermüller Péter botrányt okozó nyilatkozata óta most tartottak először képviselőtestületi ülést az Erzsébetvárosban. Várható volt, hogy szóba kerül a polgármester nagy felháborodást keltő kijelentése a fehér, keresztény, heteroszexuálisokról, a DK-s kerületvezetés keresztény egyházak iránt viselt ellenszenve azonban tettekben is megmutatkozott.
 • Nem vár a végtelenségig a Fidesz az EPP válaszára
  Az Európai Néppárt tegnap még nem reagált az Orbán Viktor által jegyzett, a néppárt vezetőségének is eljuttatott memorandumra, ám a néppárt spanyol, olasz és francia tagpártjai szívesen vették a reformot sürgető szavakat.
 • Vádak, tények és remények…
  Fidesz: Miként folytatódik a Magyar Falu Program? Jobbik: Miért hazudott a kormány a dobai pszichiátria bezárása kapcsán? MSZP: További kérdések a dobai pszichiátriai intézetről! DK: Miért nem tesz semmit a kormány a mobilparkolás díjainak mérséklése érdekében?
MTI Hírfelhasználó