Kötelező kvótarendszert próbálnak ráerőltetni az országokra
2019. szeptember 21. 12:34

Az illegális bevándorlók kötelező kvóta szerinti elosztását akarják ráerőltetni olyan országokra, ahol a lakosság többsége elutasítja azt - emelte ki Berzi Gergely külpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Minden közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy az európai országok döntő többségében elutasítják a migránsok szétosztásával kapcsolatos kötelező kvótarendszert - mondta a szakértő, aki szerint ilyen helyzetben európai szinten "öngyilkosság" ezt az ötletet újra előhozni.

A szakértőt arról kérdezték, hogy Máltán új kvótarendszerről állapodhatnak meg több uniós ország képviselői. Berzi Gergely kiemelte: minden ilyen fajta mechanizmus "meghívóként" értelmezhető a migránsok számára.

A szakértő kitért arra is, hogy minden migrációs útvonalon nőtt a nyomás. Ráadásul - mint elmondta - az Interpol a napokban hozott nyilvánosságra egy jelentést a migrációs útvonalak vizsgálatáról, s arra figyelmeztetett: a Földközi-tengeri útvonalon terroristák is megpróbálhatnak bejutni Európába.

MTI - M1
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó