Karácsony Gergely egy Zuglóhoz tartozó terület fejlesztését kérte számon
2019. szeptember 21. 23:39

Olyan fejlesztést kérhetett számon a fővároson Karácsony Gergely, amit az általa vezetett önkormányzatnak kellett volna elvégeznie. A zuglói polgármester egy kampányvideóban amiatt bírálta a fővárosi önkormányzatot, hogy nem fejlesztette az Örs vezér terét. A Magyar Hírlap azonban a tulajdoni lapok alapján azt írta, hogy az elhanyagolt rész Zuglóhoz tartozik. Ez már nem az első hasonló baki lehet a kampányban – közölte az M1 Híradó.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Egy héttel ezelőtt készített Karácsony Gergely kampánycsapata egy videót, Zugló egyik legforgalmasabb csomópontján az Örs vezér terén.

Karácsony Gergelynek vendége is volt: az ellenzék közös zuglói polgármester-jelöltje, a szocialista Horváth Csaba, akivel arról beszéltek, hogy a főváros hibájából az Örs vezér terén elmaradtak a fejlesztések.

„Zugló az elmúlt öt évben sokszor kérte írásban, testületi határozattal, hogy a főváros legyen szíves emberelje meg magát, mégiscsak ez a város egyik legforgalmasabb csomópontja, itt ér véget a piros metró” – mondta Horváth Csaba.

Karácsony Gergely többször is hangoztatta , hogy az általa vezetett önkormányzat azért nem tett semmit az ügyben, mert a tér fővárosi, nem pedig kerületi tulajdonban van.

A Magyar Hírlap azonban a hiteles tulajdoni lap alapján azt írta: az Örs vezér tere két áruházat leszámítva a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll, vagyis nem a fővároséban – ahogyan azt Karácsony Gergely állította. A kifogásolt területen a BKV-nak kezelési joga ugyan van, de mivel az önkormányzat a tulajdonos, probléma esetén Karácsony Gergelyéknek kellett volna lépniük.

A portál szerint ez viszont azt jelenti, hogy „Karácsony úgy vezette öt évig Zuglót, hogy fogalma sincs arról, ki a tulajdonosa a XIV. kerület egyik főterének.”

Karácsony Gergely legutóbb a Nemzeti Múzeumról hitte azt, hogy a Városligetben van. Előtte pedig Csepelt tájolta be rosszul: dél helyett Pest északi részére.

Nemrég Óbudára is elment kampányolni, ahol az ellenzék közös jelöltjével és párttársával Szabó Tímeával közösen azt hangoztatták, hogy a kerület vezetése elzárja a lakóktól a hajógyári szigetet.

Aztán kiderült, hogy a sorompót egy filmforgatás miatt mindössze két napra rakták ki a hajógyári sziget bejáratához.

Bús Balázs, Óbuda polgármestere megjegyezte azt is: Karácsony Gergely úgy beszélt a III. kerületről, hogy utána sem nézett a valós adatoknak, és részt sem vett azokon a fővárosi közgyűléseken, amelyeken döntöttek a kerület jövőjéről – közölte az M1 Híradó.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Több a gyógyult, mint az ismert fertőzött
  A gyógyultak száma már sokadik napja jóval magasabb az aktív fertőzöttekénél. A koronavírus-járvány kezdete óta 3771 igazolt koronavírusos pozitív beteget tartanak számon, közülük 1436-an aktív fertőzöttek és 1836-an már meggyógyultak a betegségből. Az elhunytak száma 499.
 • Őszödi beszéd: Majdnem forradalom lett belőle
  14 éve Gyurcsány Ferenc beismerő vallomással felérő monológját máig ismeretlen személyek eljuttatták a Magyar Rádiónak és több más szerkesztőségnek.
 • Balassi, a kortárs
  Itt Esztergomban igyekszünk a méltó módon minden évben többször is megemlékezni róla, különféle rendezvények, pályázatok, múzeumi foglalkozások, vagy tudományos előadások keretén belül. Balassa emlékét kiemelten fontosnak tartjuk közvetíteni.
MTI Hírfelhasználó