Karácsony Gergely egy Zuglóhoz tartozó terület fejlesztését kérte számon
2019. szeptember 21. 23:39

Olyan fejlesztést kérhetett számon a fővároson Karácsony Gergely, amit az általa vezetett önkormányzatnak kellett volna elvégeznie. A zuglói polgármester egy kampányvideóban amiatt bírálta a fővárosi önkormányzatot, hogy nem fejlesztette az Örs vezér terét. A Magyar Hírlap azonban a tulajdoni lapok alapján azt írta, hogy az elhanyagolt rész Zuglóhoz tartozik. Ez már nem az első hasonló baki lehet a kampányban – közölte az M1 Híradó.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Egy héttel ezelőtt készített Karácsony Gergely kampánycsapata egy videót, Zugló egyik legforgalmasabb csomópontján az Örs vezér terén.

Karácsony Gergelynek vendége is volt: az ellenzék közös zuglói polgármester-jelöltje, a szocialista Horváth Csaba, akivel arról beszéltek, hogy a főváros hibájából az Örs vezér terén elmaradtak a fejlesztések.

„Zugló az elmúlt öt évben sokszor kérte írásban, testületi határozattal, hogy a főváros legyen szíves emberelje meg magát, mégiscsak ez a város egyik legforgalmasabb csomópontja, itt ér véget a piros metró” – mondta Horváth Csaba.

Karácsony Gergely többször is hangoztatta , hogy az általa vezetett önkormányzat azért nem tett semmit az ügyben, mert a tér fővárosi, nem pedig kerületi tulajdonban van.

A Magyar Hírlap azonban a hiteles tulajdoni lap alapján azt írta: az Örs vezér tere két áruházat leszámítva a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll, vagyis nem a fővároséban – ahogyan azt Karácsony Gergely állította. A kifogásolt területen a BKV-nak kezelési joga ugyan van, de mivel az önkormányzat a tulajdonos, probléma esetén Karácsony Gergelyéknek kellett volna lépniük.

A portál szerint ez viszont azt jelenti, hogy „Karácsony úgy vezette öt évig Zuglót, hogy fogalma sincs arról, ki a tulajdonosa a XIV. kerület egyik főterének.”

Karácsony Gergely legutóbb a Nemzeti Múzeumról hitte azt, hogy a Városligetben van. Előtte pedig Csepelt tájolta be rosszul: dél helyett Pest északi részére.

Nemrég Óbudára is elment kampányolni, ahol az ellenzék közös jelöltjével és párttársával Szabó Tímeával közösen azt hangoztatták, hogy a kerület vezetése elzárja a lakóktól a hajógyári szigetet.

Aztán kiderült, hogy a sorompót egy filmforgatás miatt mindössze két napra rakták ki a hajógyári sziget bejáratához.

Bús Balázs, Óbuda polgármestere megjegyezte azt is: Karácsony Gergely úgy beszélt a III. kerületről, hogy utána sem nézett a valós adatoknak, és részt sem vett azokon a fővárosi közgyűléseken, amelyeken döntöttek a kerület jövőjéről – közölte az M1 Híradó.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Átrendeződés kezdődhet az ellenzéki oldalon
  Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka. A szakértő szerint vannak pártok, amelyek megerősödtek az elmúlt időszakban, de érdekes helyzetet teremt majd az új főpolgármester csapata is, amelyek kapcsán eddig olyan nevek merültek fel, akik 2010 előtt voltak meghatározó személyek.
 • Tovább vizsgálja a Kúria az ’56-os megtorló ítéleteket
  Több mint harminc egykori eljárás 142 elítéltje esetében állapította meg mostanáig a Kúria, hogy elmarasztalásuk semmis. Az esetek vádlottjai jórészt olyan munkások, diákok, tisztviselők voltak, akik az 1956-os forradalom idején részt vettek az ellenállásban. Holnap újabb három meghurcolt személy ügyében tehet igazságot a bíróság.
 • Juliette Binoche gálavetítés az idei Titanicon
  Október 24-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Szerelemre kattintva (16) című francia romantikus dráma premier előtti gálavetítése is színesíti az idei Titanic Filmfesztivál programját.
MTI Hírfelhasználó