Sorossal találkozik Timmermans
2019. szeptember 22. 13:35

A Juncker-bizottság első alelnökének sűrű tengerentúli programjába éppen belefér a találkozó a magyar származású milliárdossal.

Frans Timmermans egy milánói kampányrendezvényen. (MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro)

Hétfőn kezdődik az ENSZ 74. közgyűlése New Yorkban, a találkozóra két magas rangú európai politikus is hivatalos: Federica Mogherini kül- és biztonságpolitikai főképviselő, valamint Frans Timmermans, a Juncker-bizottság első alelnöke.

A két európai politikus számos rendezvényen és kétoldalú megbeszélésen vesz majd részt a tengerentúlon, Mogherini például részt vesz a Venezuelával foglalkozó kontaktcsoport hétfői ülésén is, Timmermans pedig - amellett, hogy az EU delegációját vezeti a hét többi napján - hétfőn beszédet mond a Columbia Egyetemen, a nap első felében pedig belefér majd egy találkozó Soros Györggyel is.

Mogherini és Timmermans nem sokáig maradnak az Egyesült Államokban, utóbbinak már pénteken meg kell jelennie Brüsszelben.

 

mandiner.hu
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Niedermüller nekiment az egyházaknak Erzsébetvárosban
  A VII. kerületi polgármester, Niedermüller Péter botrányt okozó nyilatkozata óta most tartottak először képviselőtestületi ülést az Erzsébetvárosban. Várható volt, hogy szóba kerül a polgármester nagy felháborodást keltő kijelentése a fehér, keresztény, heteroszexuálisokról, a DK-s kerületvezetés keresztény egyházak iránt viselt ellenszenve azonban tettekben is megmutatkozott.
 • Nem vár a végtelenségig a Fidesz az EPP válaszára
  Az Európai Néppárt tegnap még nem reagált az Orbán Viktor által jegyzett, a néppárt vezetőségének is eljuttatott memorandumra, ám a néppárt spanyol, olasz és francia tagpártjai szívesen vették a reformot sürgető szavakat.
 • Vádak, tények és remények…
  Fidesz: Miként folytatódik a Magyar Falu Program? Jobbik: Miért hazudott a kormány a dobai pszichiátria bezárása kapcsán? MSZP: További kérdések a dobai pszichiátriai intézetről! DK: Miért nem tesz semmit a kormány a mobilparkolás díjainak mérséklése érdekében?
MTI Hírfelhasználó