Sorossal találkozik Timmermans
2019. szeptember 22. 13:35

A Juncker-bizottság első alelnökének sűrű tengerentúli programjába éppen belefér a találkozó a magyar származású milliárdossal.

Frans Timmermans egy milánói kampányrendezvényen. (MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro)

Hétfőn kezdődik az ENSZ 74. közgyűlése New Yorkban, a találkozóra két magas rangú európai politikus is hivatalos: Federica Mogherini kül- és biztonságpolitikai főképviselő, valamint Frans Timmermans, a Juncker-bizottság első alelnöke.

A két európai politikus számos rendezvényen és kétoldalú megbeszélésen vesz majd részt a tengerentúlon, Mogherini például részt vesz a Venezuelával foglalkozó kontaktcsoport hétfői ülésén is, Timmermans pedig - amellett, hogy az EU delegációját vezeti a hét többi napján - hétfőn beszédet mond a Columbia Egyetemen, a nap első felében pedig belefér majd egy találkozó Soros Györggyel is.

Mogherini és Timmermans nem sokáig maradnak az Egyesült Államokban, utóbbinak már pénteken meg kell jelennie Brüsszelben.

 

mandiner.hu
Címkék:
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Karácsony Gergely lovasszobránál
  De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
 • Választási eredmények
  A vasárnapi önkormányzati választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a következő eredmények születtek.
 • Fontos részleteket mondott a királynő a brexitről
  A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról.
 • A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormánypártoknak
  A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormányoldalnak, Budapesten és a nagyvárosokban e miatt estek vissza, ebből le kell vonni a konzekvenciákat – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 műsorában hétfő reggel.
MTI Hírfelhasználó