Elpusztult a kairói állatkert utolsó afrikai elefántja
2019. október 9. 22:43

Negyvenévesen elpusztult a gízai állatkert utolsó afrikai elefántja, a Naima nevű nőstény, amely évtizedek óta fő attrakciója volt a Kairó melletti intézménynek.

Az állat vasárnap pusztult el, előző nap még semmi baja nem volt, játszott a látogatókkal. Amikor rosszul lett, „a legjobb állatorvosok siettek a segítségére, de Naima nem reagált a gyógyszerekre” – közölte az állatkert. Az állatorvosok később megállapították, hogy vérrög volt a szívében.

Naima 1983-ban, négyévesen került a kairói állatkertbe. Az elefánt a kairóiak kedvence volt nemzedékeken át. Az állatkert szóvivője rámutatott, hogy a társas lénynek számító elefántok fogságban rövidebb ideig élnek, mint vadon élő társaik.

A 34 hektáron elterülő gízai állatkert 1891-ben nyitotta meg kapuit, a legrégebbi ilyen létesítménynek számít Afrikában. Az állatkertet az utóbbi időben egyre több bírálat érte állatvédők részéről a tartási körülmények, sőt állítólagos bántalmazások miatt.

MTI
Címkék:
 • Karácsony Gergely lovasszobránál
  De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
 • Nyílt hibridháborús hadüzenet a Székelyföldnek
  A megfélemlítés az egyik, talán legfontosabb célja a hibrid háborúnak. Bukarest ezúttal – akarva-akaratlanul – bevallotta, hogy háborút indított a Székelyföld ellen – még ha annak „csak” hibrid változatát is.
 • Budapest, te csodás - Jön Karácsony
  Budapesten a főpolgármester-jelöltek sorrendje a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 92,19 százalékos feldolgozottságnál a következő:
 • Szavaz az ország
  A rendszerváltozás óta nyolcadik alkalommal tartanak Magyarország 3177 településén ma önkormányzati választásokat. Voksolás képekben.
 • Tarlós: Az ellenzék megtéveszti az embereket
  Tarlós István szerint az ellenzék megtéveszti az embereket betarthatatlan ígéretekkel, s a kampány nem arról szól, amiről kellene. Erről a főpolgármester beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
MTI Hírfelhasználó