Egyelőre nem léphetnek hatályba a Trump-kormány bevándorlási szigorításai
2019. október 12. 16:58

Egyelőre nem léphetnek hatályba a Trump-kormány bevándorlást szigorító intézkedései, mert helyi idő szerint pénteken egy New York-i szövetségi bíró felfüggesztette a jogszabály-módosítások végrehajtását.

A módosítások értelmében nem kaphatna bevándorlási vízumot az, aki a jövőben várhatóan kormányzati támogatásra, bármiféle segélyre szorulhat, például élelmiszersegélyt, lakhatási támogatást vagy támogatott egészségbiztosítást venne igénybe. Szakértők szerint ez lenne a Trump-kormány legdrasztikusabb bevándorlásellenes intézkedése.

George Daniels, a New York-i déli körzet szövetségi bírája viszont úgy ítélte meg, hogy a kormány nem szolgált észszerű magyarázattal arra, hogy miért kell módosítani a szabályokat. Egyúttal értésre adta, hogy a szigorítás szerinte visszataszító az amerikai álomra nézve. Ezzel a bíró felfüggesztette a szabályok végrehajtását mindaddig, amíg az ellenük indított jogi eljárás le nem zárul.

A szövetségi igazságügyi minisztérium egyelőre nem kommentálta a bírói döntést. A módosítások ellen 9 állam nyújtott be keresetet.

MTI
Címkék:
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcson
  A bővítésről folytatott, éjszakába nyúló eszmecsere nem arról szólt, hogy a két ország készen áll-e a tárgyalások megkezdésére, hanem arról, hogy ha az EU azt akarja, hogy tiszteljék, neki magának is tiszteletben kell tartania kötelezettségvállalásait.
 • Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
  A Városliget megújítását jelentő Liget Budapest projekt mellett várhatóan a nagy sportvilágversenyekhez kapcsolódó létesítményfejlesztéseket sem fogja tudni leállítani Karácsony Gergely, mert nincs rá jogi lehetőség. A megválasztott új főpolgármester tegnap mégis kijelentette, élni fog vétójogával a sportberuházások terén.
 • A németek háromnegyede nem mer nyilvánosan politizálni
  A beengedett másfél millió migráns és a romló gazdasági helyzet miatt nagy a nyomás a német eliten, akik a „bennszülötteknek” kedvező politika helyett inkább növelik a nyomást az eltérő véleményekre.
MTI Hírfelhasználó