Kósa Lajos: az ellenzék működőképesebb stratégiára váltott
2019. október 14. 16:42

Nem találták még fel az instant önkormányzati győzelmet - fogalmazott Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a választás eredményét értékelve a XXI. Század Intézet hétfői panelbeszélgetésén. A résztvevő elemzők abban egyetértettek, hogy a több helyen megvalósult ellenzéki összefogással a centrális erőtérnek vége. Kósa Lajos szerint nem szakadt meg a 2006 (ősze) óta tartó jobboldali-konzervatív győzelemsorozat, de kétségtelen tény, hogy az ellenzék a korábbihoz képest működőképesebb stratégiára tért át a vasárnapi önkormányzati választásokon.

A Fidesz-alelnöke örül a vasárnapi eredményeknek, mivel a kormánypártok országosan 1,8 millió szavazatot kaptak, míg az ellenzék 1 millió 450 ezer voksot, amivel a Fidesz-KDNP-nek "abszolút többsége lenne a parlamentben". Mindenki, aki botrányba keveredett a választási kampányban, végül nyert a saját településén vagy kerületében - emlékeztetett Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke egy hétfői háttérbeszélgetésen, ahol részletesebben is szó volt a pornóvideó-botrányba keveredett Borkai Zsolt győri polgármester ügyéről. G. Fodor Gábor (Századvég Alapítvány) és Mráz Ágoston Sámuel (Nézőpont Intézet) egyetértett abban, hogy a választók - főleg a fővárosban a Fideszről mondtak véleményt, előbbi azt mondta, a Borkai-ügynek volt hatása az eredményekre. "A pornón keresztül elmesélhetővé vált egy csomó minden" - fogalmazott G. Fodor Gábor.

InfoStart
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó