Lamperth Mónika lehet Budapest új főjegyzője
2019. október 18. 20:32

Gyurcsány Ferenc volt miniszterét kérhette fel a pozícióra Karácsony Gergely. Egybehangzó sajtóértesülések szerint Lamperth Mónika lehet Budapest új főjegyzője. Bár Lamperth az utóbbi években eltűnt az országos politika élvonalából, a rendszerváltás után nagy politikai karriert futott be az MSZP-ben, különösen Gyurcsány Ferenc időszakában.

Lamperth Mónika - mandiner.hu

Lamperth 1981-ben szerzett jogi diplomát a Janus Pannonius Tudományegyetemen, 1981-től Kaposvárott a megyei tanács munkatársa, 1991-től megyei önkormányzati osztályvezető volt. 1987-ben belépett az MSZMP-be, majd 1989-ban átlépett a frissen alakult MSZP-be. 1990-ben az önkormányzati választásokon a kaposvári szocialisták listavezetője volt, majd négy évig frakcióvezetőként tevékenykedett. 1994-ben Somogy megye 1. választókerületéből beválasztották az Országgyűlésbe, 1998-ban az MSZP Országos Elnökségébe is bekerült.

2002-től 2006-ig Medgyessy, majd Gyurcsány belügyminisztere volt, 2006-tól 2007-ig a Gyurcsány-kormány területfejlesztési minisztere, majd 2007-től 2008-ig szociális és munkaügyi minisztere. 2008-ban Gyurcsány Ferenc az MSZP operatív irányításával bízta meg Lamperthet, aki a pártelnök kabinetfőnökeként dolgozott tovább.

2014-ig volt országgyűlési képviselő, utána a XV. kerület polgármesteri hivatalának jegyzőjeként dolgozott. Szerdán jelentette be a Facebookon, hogy ebbéli tevékénységével felhagy. A poszt végén sejtelmesen csak azzal indokolkta döntését, hogy új kihívások várják.

mandiner.hu
Címkék:
  • Karácsony Kommün
    Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
  • A populista, akit Brüsszel szeret
    Brüsszel irtózik a populizmustól. A demokratákat sorra címkézi a populista jelzővel. De az infantilis populizmust, amelyet Brüsszel bábjai gyakorolnak, kedveli.
MTI Hírfelhasználó