Öt évet kapott az ózdi rabszolgatartó
2019. október 21. 17:18

2008-tól tíz éven át verte, rúgta, sanyargatta a nála lakó férfit egy családfő, az áldozat alig tudott élve elmenekülni. Öt év börtönre ítélte az ózdi bíróság azt a 44 éves helyi férfit, aki kvázi rabszolgaként dolgoztatott egy másik illetőt - tíz éven át. A 24.hu cikke szerint a férfi ingyen dolgoztatta, sanyargatta társág, míg az a testi fenyítések hatására fogyatékossá nem vált.

A történet 2008-ban kezdődött, amikor a most megbüntetett férfi annak fejében, hogy áldozata elvégzi a ház körüli munkát, gondozza az állatokat, fát vág, szállást és napi három étkezést ad plusz 3 ezer forintot. 2010-től már csak dohányt és bort adott, miközben elvette áldozata segélyét és a közmunkáért járó pénzét is, míg arra nem kényszerítette, hogy hagyja ott a munkahelyét. 2012-től már verte is áldozatát, és az étellel is gondok voltak. 2014-ben a vádlott és családja költözött, vitte az áldozatot is, aki a nyári konyhában lakhatott, de folyton verték; olyankor is, amikor az áldozat szökni próbált.

Védekezés közben további sérüléseket szenvedett. Tavaly februárban ért véget a történet, akkor a vádlott bakanccsal rúgta fejbe az áldozatot, mert az kevés fát vitt haza az erdőből. Másnap a gyökerestül kitört fogú férfi hajnalban megszökött. Az ügyben enyhítő körülmény, hogy a vádlott nem volt büntetve, súlyósító, hogy e bűncselekménytípus egyre gyakoribb.

InfoStart
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Közvetlen konzultáció kezdődik az érintettekkel a gyöngyöspatai iskolaügyben
  Közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel, a település önkormányzata és a tankerület a jövő héten a felpereseket levélben keresi meg, amelyben szervezett képzések széles választékát kínálják nekik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A hazához vezető kalauz sokaknak
  1948-ban a kommunisták eltávolították az állásából Fekete Istvánt, elsősorban a Zsellérek című könyve miatt, melyben megírta, hogy Ajkán milyen kegyetlenségeket követtek el 1919-ben a vöröskatonák.
 • Milliárdokba kerülhetnek Karácsony Gergely gáttervei
  A főváros a római-parti mobil gát felépítését elvetve, a Királyok útja-Nánási útra terveztethet új árvízvédelmi vonalat. Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés jövő héten támogatja az előterjesztést, akkor 1,9 milliárd forintba és két-három évbe telhet a tervdokumentáció elkészítése. A képviselők újabb cégvezetők visszahívásáról és a Lánchíd felújításáról is szavazni fognak.
MTI Hírfelhasználó