Büntetésre számíthat a renitens Hadházy
2019. október 26. 10:01

A házszabály rendelkezéseinek megfelelő büntetésre számíthat Hadházy Ákos a parlamentben okozott minapi botrányáért – értesült a Magyar Nemzet. Bár most adja a sértődöttet, a politikus tavaly maga jelentette be, hogy a ciklusban lényegében a botránykeltés lesz az elsődleges célja, és szerinte, ha szükséges, „el kell menni akár a polgári engedetlenség legkomolyabb formáiig”.

Míg ő maga valóságos világrekorder a kormánypárti politikusok hírbe hozásában, Hadházy Ákos rendre másra mutogat, ha saját tetteiért kellene felelősséget vállalnia. „Az Orbán-rezsim politikai célokra használja az elvileg független intézményeket. […] Péterfalvi Attila vagy prostituálódott, vagy zsarolják” – írta közösségi oldalán a független képviselő, miután kiderült, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megállapította: Hadházy jogalap nélkül gyűjtötte az aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért, nem tájékoztatta megfelelően az érintetteket az adatkezelés jogalapjáról és céljáról, de az ívek online feltöltése során is megsértette az előírásokat.

De a Fideszt, az LMP-t és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalmat is megjárt Hadházy Ákos – aki többek között arról híresült el, hogy saját párttársairól készített titokban hangfelvételeket – nemcsak jogszerűtlen aláírásgyűjtéséért, hanem az Országgyűlésben múlt hétfőn okozott botrányáért sem vállalja a felelősséget. Emlékezetes: a politikus Orbán Viktor beszéde alatt egy táblát tartott a miniszterelnök elé, amin menetrendszerűen hazugsággal és lopással vádolta őt, végül közönséges módon a „lónak a f…szát” feliratú molinóval próbálta meg magára irányítani a figyelmet.

A provokációnak végül kormánypárti képviselők vetettek véget, akik elvették tőle a táblát. A Hvg.hu értesülése szerint Hadházy most az Országgyűlés házbizottságának összehívását kezdeményezte, mondván: a fideszes képviselők mentőakciója erőszakos fellépés volt, amit Kövér László házelnök nem akadályozott meg.

Szerinte ezért a bizottságnak meg kellene állapítania, milyen erőszakos fellépés történt, majd azt a képviselők jog­gyakorlásának felfüggesztésével vagy pénzbüntetéssel kellene sújtania Kövérnek. De Hadházy magát a házelnököt is szankcionálná, amiért szerinte nem erősítette az Országgyűlés tekintélyét azzal, hogy „primitív, ostoba fajankó” szavakkal minősítette a provokátort.

Magyar Nemzet azonban úgy értesült, hogy Hadházy Ákos az, aki a házszabály rendelkezéseinek megfelelő büntetésre számíthat a parlamentben okozott botrányáért, amit egyébként Kövér László már azzal egy időben jelzett is.

A független képviselő rendszeresen provokál

Hadházy álszent hőbörgése azért is hiteltelen, mert 2018 júniusában ő maga jelentette be közösségi oldalán, hogy a ciklusban három törvényjavaslat benyújtásán túl lényegében csak a botránykeltés lesz a célja. Szerinte ugyanis ha „piszkos játékszabályai” miatt a kormányt nem lehet leváltani, akkor „ezeket a szabályokat kell felrúgni”.

– A következő hónapokban azon fogok dolgozni, hogy a parlamenten kívüli és parlamenten belüli szereplőkkel közösen egyeztessünk arról a tervről, amivel a legtöbb embert elérhetjük, és valódi nyomás alá helyezhető a kormány. Ha szükséges, el kell menni akár a polgári engedetlenség legkomolyabb formáiig – tette egyértelművé céljait.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Bemutatkozott az unió egyenlőségi biztosa
  Az egyenlőségért felelős biztosasszony tehát olyan miniszterekkel ült egy kormányban, akik megalapozott gyanú szerint megrendelést adtak Málta legfontosabb oknyomozó újságírójának meggyilkolására.
 • Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent
  Minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Egységes felvidéki magyar érdekképviselet
  Létrejött a megegyezés az egységes felvidéki magyar érdekképviselet, egy új egyesített magyar párt létrehozásáról, azon a hárompárti találkozón, amelyet a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás mozgalom vezetői között tartottak az MKP pozsonyi székházában pénteken.
MTI Hírfelhasználó