Büntetésre számíthat a renitens Hadházy
2019. október 26. 10:01

A házszabály rendelkezéseinek megfelelő büntetésre számíthat Hadházy Ákos a parlamentben okozott minapi botrányáért – értesült a Magyar Nemzet. Bár most adja a sértődöttet, a politikus tavaly maga jelentette be, hogy a ciklusban lényegében a botránykeltés lesz az elsődleges célja, és szerinte, ha szükséges, „el kell menni akár a polgári engedetlenség legkomolyabb formáiig”.

Míg ő maga valóságos világrekorder a kormánypárti politikusok hírbe hozásában, Hadházy Ákos rendre másra mutogat, ha saját tetteiért kellene felelősséget vállalnia. „Az Orbán-rezsim politikai célokra használja az elvileg független intézményeket. […] Péterfalvi Attila vagy prostituálódott, vagy zsarolják” – írta közösségi oldalán a független képviselő, miután kiderült, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megállapította: Hadházy jogalap nélkül gyűjtötte az aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért, nem tájékoztatta megfelelően az érintetteket az adatkezelés jogalapjáról és céljáról, de az ívek online feltöltése során is megsértette az előírásokat.

De a Fideszt, az LMP-t és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalmat is megjárt Hadházy Ákos – aki többek között arról híresült el, hogy saját párttársairól készített titokban hangfelvételeket – nemcsak jogszerűtlen aláírásgyűjtéséért, hanem az Országgyűlésben múlt hétfőn okozott botrányáért sem vállalja a felelősséget. Emlékezetes: a politikus Orbán Viktor beszéde alatt egy táblát tartott a miniszterelnök elé, amin menetrendszerűen hazugsággal és lopással vádolta őt, végül közönséges módon a „lónak a f…szát” feliratú molinóval próbálta meg magára irányítani a figyelmet.

A provokációnak végül kormánypárti képviselők vetettek véget, akik elvették tőle a táblát. A Hvg.hu értesülése szerint Hadházy most az Országgyűlés házbizottságának összehívását kezdeményezte, mondván: a fideszes képviselők mentőakciója erőszakos fellépés volt, amit Kövér László házelnök nem akadályozott meg.

Szerinte ezért a bizottságnak meg kellene állapítania, milyen erőszakos fellépés történt, majd azt a képviselők jog­gyakorlásának felfüggesztésével vagy pénzbüntetéssel kellene sújtania Kövérnek. De Hadházy magát a házelnököt is szankcionálná, amiért szerinte nem erősítette az Országgyűlés tekintélyét azzal, hogy „primitív, ostoba fajankó” szavakkal minősítette a provokátort.

Magyar Nemzet azonban úgy értesült, hogy Hadházy Ákos az, aki a házszabály rendelkezéseinek megfelelő büntetésre számíthat a parlamentben okozott botrányáért, amit egyébként Kövér László már azzal egy időben jelzett is.

A független képviselő rendszeresen provokál

Hadházy álszent hőbörgése azért is hiteltelen, mert 2018 júniusában ő maga jelentette be közösségi oldalán, hogy a ciklusban három törvényjavaslat benyújtásán túl lényegében csak a botránykeltés lesz a célja. Szerinte ugyanis ha „piszkos játékszabályai” miatt a kormányt nem lehet leváltani, akkor „ezeket a szabályokat kell felrúgni”.

– A következő hónapokban azon fogok dolgozni, hogy a parlamenten kívüli és parlamenten belüli szereplőkkel közösen egyeztessünk arról a tervről, amivel a legtöbb embert elérhetjük, és valódi nyomás alá helyezhető a kormány. Ha szükséges, el kell menni akár a polgári engedetlenség legkomolyabb formáiig – tette egyértelművé céljait.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • A magyar családok védelmét erősítette meg a parlament
  A kormány javaslatára a magyar gazdaság és a magyar családok védelmét, illetve Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatokat fogadott el a parlament - mondta Hollik István kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján.
 • Brüsszeli meghallgatás - irányított kérdésekből álló eljárás
  Az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában - képünkönt a testület székháza, a Justus Lipsius Brüsszelben - Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatás egy könyörtelen jogi eljárásnak leplezett ideológiai kampány - állapította meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az About Hungary honlapján megjelent írásában.
 • Sorszámozott birodalmak
  Angela Merkel nem más, mint a negyedik német birodalom „szoft” végfelszámoló biztosa...
MTI Hírfelhasználó