Bulvármódszerekkel támadják Orbán Győzőt
2019. október 30. 18:23

A Világgazdaság cikke szerint a szakmai körültekintést ismét mellőzve akarta mindenáron a top száz leggazdagabb embere között láttatni a 24.hu portál Orbán Viktor édesapját. A portál a Forbes céges toplistáján szereplő Dolomit Kft. láttán, oly mértékben fellelkesült, hogy a céget egyből a társaság csak valamivel több, mint 50 százalékos tulajdonosával azonosítja. Orbán Győző mellett azonban a vállalatot a dolgozói is birtokolják, vagyis, ha már így közelítenek a témához, az a képtelen helyzet áll elő, hogy a 24.hu portál szerint a dolomitbányászok is részesei kellene hogy legyenek a leggazdagabb magyarokat felsoroló listának.

Az eszközértékből a hiteleket levonó és így egy egyébként az üzleti életben irreleváns értéket kapó listát összeállító Forbes magazin a magyar érdekeltségű vállalatokat állította ilyenformán sorba. Magyarországon az eszközérték kevésbé releváns, mivel nem mutatja meg a cégek tulajdonában lévő eszközök valós értékét, leginkább az amortizációs leírások miatt. A Forbes valószínűleg az anyavállalatának a számolási metódusát követte, ami az Egyesült Államokban működik is, hiszen ott nagyon szigorú szabályok kötik az eszközérték elszámolását. Magyarországra azonban ez nem igaz, így nem is szokták ezt a mutatót önmagában egyenlővé tenni a cégértékkel.

A Szakonyi Péter által szerkesztett 100 leggazdagabb magyar listáján ugyanakkor természetesen Orbán Győző még csak fel sem merül, hiszen oda még utolsónak is csak valamivel több, mint 9 milliárd forint körülire becsült összvagyonnal lehetett felkerülni. Ha csak ezt szem előtt tartották volna, egyszerűbb lett volna azt a könnyed szakmai következtetést levonni, hogy egy cég értéke nem egyenlő az egyik tulajdonosának összvagyonával.

A legértékesebb cég a Forbes listáján egyébként az online szexlapokkal kezdő Gattyán György érdekeltségébe tartozó Docler Group. A csoport közel 30 millió euróval növelte a forgalmát, becsült értéke 208 milliárd forint volt. A listán a második helyezett a székesfehérvári Videoton Holding Zrt. 171,5 milliárd forintos becsült értékkel, a harmadik helyet pedig az MPF Holding érdemelte ki 166,2 milliárdos becsült értékkel.

Világgazdaság
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Bemutatkozott az unió egyenlőségi biztosa
  Az egyenlőségért felelős biztosasszony tehát olyan miniszterekkel ült egy kormányban, akik megalapozott gyanú szerint megrendelést adtak Málta legfontosabb oknyomozó újságírójának meggyilkolására.
 • Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent
  Minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Egységes felvidéki magyar érdekképviselet
  Létrejött a megegyezés az egységes felvidéki magyar érdekképviselet, egy új egyesített magyar párt létrehozásáról, azon a hárompárti találkozón, amelyet a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás mozgalom vezetői között tartottak az MKP pozsonyi székházában pénteken.
MTI Hírfelhasználó