Kozma Imre atya: A szentek magukra veszik a világ drámaiságát
2019. november 2. 11:46

Mindenszentek ünnepe az ég és a föld, az égi szeretet és a földi szeretet összetartozásáról szól – mondta Kozma Imre atya a Hír TV Magyarország élőben című műsorának pénteki adásában. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója szerint az isteni szeretetre az emberi szeretet jegyében tudunk mi, emberek válaszolni és a szentek pontosan abban nagyok, hogy emberi szeretetükben olyan tágasságot mutatnak meg a világban, amely megjelenítette az Isten szeretetét.
A mi nagyon emberi világunkban nagyon nagy szükség van az isteni értékek megjelenésére Kozma Imre szerint. Az atya rámutatott, a szentek pontosan abban mutatnak példát, hogy miként is lehet művelni a befelé fordulás készségét, valamint a világ és az emberek felé fordulás készségét is. Az irgalmasrendi szerzetes úgy látja, azzal, hogy az emberek nem akarnak befelé nézni el is veszítik a nyitottságukat.

A szentek nagysága éppen abban van, hogy meg tudják jeleníteni ezeket az értékeket. (…) A szentek azért nagyon fontosak, mert magukra veszik a világ drámaiságát – tette hozzá.

A megdicsőüléssel kapcsolatban Kozma Imre Földi-Kovács Andreának elmondta, mindenképpen az az út a fontos, ahogy a szentek eljutottak odáig, hiszen „minket is egy útra hívnak”. Az atya azért tartja ezt döntőnek, mert elmondása szerint olyan korban élünk, amikor az életünkben az erőtöbblet, az önmutogatás van jelen, de a szentek azt fejezik ki, hogy az ember útja a belső értékek felfedezése, valamint a nyitottság kell, hogy legyen, nyitottság a világra, egymás számára, hiszen az ember nem magának él, hanem egymásnak élünk és ebben bontakozik ki az élet.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV weboldalán.

HírTV
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó