Földi László: Az internet az emberiség egyik katasztrófája
2019. november 4. 18:12

Hogyan lehet fellépni az NGO-k hálózatépítő tevékenysége ellen és milyen eszközeik vannak az illegális háttérhatalmaknak a befolyásolásra? A Nyolcasban G. Fodor Gábor vendégével, Földi Lászlóval egy hírszerző szemével nézett rá többek között a Facebook, a közösségi médiahasználat, a migráció problémájára, az NGO-kkal kapcsolatos kételyek és dilemmák kérdéseire.

Földi László biztonságpolitikai szakértő a hírszerzés rejtelmei mellett az információs hálózat kialakításának jelentőségéről is beszélt. Munkájuk a hétköznapi élet része és ha kellő odafigyeléssel végzik, szinte senki nem veszi észre tevékenységük. A hírszerzés és az elhárítás közti különbségeket is tisztáztuk. Az információ megszerzése és a megszerzett információ értékelése is két egymástól jól elkülönítendő dolog. Több érdekes téma is szóba került A Nyolcasban.

„Megjelent az elmúlt 30 évben bizonyos hálózatépítés. Nagyon sok formája van. Ha visszaemlékezünk arra, hogy Magyarországon is kipróbálták az ukrán modellt, a cseh modellt, a szlovák modellt, a román modellt, minden modellt megpróbáltak kipróbálni. Egyszerűen azért, hogy azt a fajta eltökélt politikát, amit ugye Orbán Viktor kormánya képvisel, azt eltöröljék. Mert az Orbán kormánynak nem az a lényege, hogy Magyarország hatalmas 10 milliójával ugye, bármit is befolyásol, hanem mert precedens.” – jegyezte meg Földi László.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

HírTV
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Ismét kiderült: a Momentum nemzetáruló!
  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke közleményben reagált az ellenzéki párt újabb nemzetárulására.
 • A migránskvóta fenyegetése fennmaradt
  Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy bevándorlókat fogadjon be - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában.
 • Rétvári: a köznevelés a természetvédelmet szolgálja
  Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken, a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.
MTI Hírfelhasználó