Újabb ügyben kellett meghátrálnia Zuglóban az MSZP-s Horváth Csabának
2019. november 8. 09:52

A tervekkel ellentétben nem szavazott csütörtökön a képviselő-testület az újabb parkolóautomaták beszerzéséről, pedig Horváth Csaba szerdán még ezt tervezte, és magabiztosan nyilatkozott. Reggelre azonban kirobbant az MSZP–DK-háború, mert Gyurcsány Ferenc pártjának mégsem tetszik az új szerződés – közölte az M1 Híradója.

Szerdán még minden ellenzéki párt kiállt Horváth Csaba mellett, hogy jelezze, támogatja a zuglói parkolási közbeszerzést. Az MSZP-s Horváth Csaba akkor azt mondta, erkölcsileg aggályos az ügy, de sürgeti őket az idő. A DK zuglói frakcióvezetője is támogatta a parkolóórák vásárlását.

Fél nappal később a DK nekiment az MSZP-nek. Közleményt adtak ki, amiben „megfenyegették” Horváth Csabát. Szerintük politikai és erkölcsi aggályokat vet fel az előterjesztése, és azt kérték, hogy vegye le a napirendről az ügyet, hanem, nem szavazzák meg az előterjesztését.

Horváth Csaba ezután engedett a politikai nyomásnak és levette a napirendről a parkolóórák ügyét. Az M1-nek úgy fogalmazott, haladékot ad a képviselőknek.

A zuglói DK szerint túl gyorsan terjesztették elő a vitás szerződést. A DK-s Horváth Zsolt közölte, hogy továbbra is megvan az egység Horváth Csaba mögött.

A zuglói önkormányzat 72 újabb parkolóórát akar venni, egyenként kétmillió forintért, ehhez hozzáadódik a havi karbantartási díj. A közbeszerzést már lebonyolították, és olyan cégeket választottak, amelyeket több tízezer rendbeli parkolási csalásért elítéltek – hangzott el az M1 Híradójában. Horváth Csaba szerint az ügy erkölcsileg aggályos, de szerinte a zuglóiak miatt fontos a gyors döntés.

Horváth Csabát alig választották meg, máris két botrány fűződik a nevéhez” – ezt írja a 24.hu. A portál felidézi, hogy a parkolási ügy előtt Horváth Csaba azt akarta elérni, hogy szinte minden ügyben egyedül dönthessen, a képviselők megkérdezése nélkül.

Horváth Csabának végül ezt az előterjesztést is vissza kellett vonnia. Sokak szerint belső, vagyis a koalíciós szövetségesei nyomására.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó