Pozícióharcok Ferencvárosban
2019. november 9. 11:44

Elindultak a pozícióharcok Ferencvárosban – erről ír több portál. A kilencedik kerület volt az, amelyikben a legnehezebben jutottak dűlőre egymással az ellenzéki pártok a kampányban. Baranyi Krisztina végül az utolsó pillanatban egy előválasztás után lett jelölt. Úgy tűnik a sokpárti koalíció a választás után is akadozik. Sajtóhírek szerint az ellenzéki pártok most pozíciókat várnak cserébe azért, hogy korábban támogatták Baranyi Krisztinát – hangzott el az M1 Híradóban pénteken.

Augusztus végén még bizakodva jelentette ki Baranyi Krisztina, hogy nem lesz több vita közte és az ellenzéki pártok között. Az önkormányzati választáson függetlenként indult politikus ezt azután mondta, hogy megnyerte a ferencvárosi előválasztást, és a IX. kerület polgármestere lett.

Teljes a káosz Ferencvárosban – írta a Magyar Hírlap a választások után három héttel. A portál szerint hiába lenne kényelmes többsége az új, ellenzéki polgármesternek, Baranyi Krisztina egyáltalán nem törekszik együttműködésre a balliberális képviselőkkel.

A ferencvárosi képviselő-testület sem lelkesedik az új polgármesterért.

A Magyar Hírlap szerint Baranyi Krisztinának nem is gratuláltak, amikor átvette megbízólevelét.

A HVG szerint pozícióharcok állnak a konfliktus hátterében. A balliberális pártok ugyanis öt alpolgármesteri helyre és csaknem negyven külső bizottsági posztra tartanak igényt, cserébe azért, hogy korábban támogatták a függetlenként induló Baranyi Krisztina kampányát.

A Momentum például azt a Jancsó Andreát akarja beültetni az egyik alpolgármesteri székbe, akit Baranyi Krisztina legyőzött az előválasztáson.

A Hvg.hu információi szerint a korábbi háttéralkukra hivatkozva a Jobbik is bejelentkezett egy alpolgármesteri pozícióért, de a legtöbb helyre mégis az MSZP és a DK tart igényt, ráadásul a két baloldali párt frakcióaszövetséget akar alakítani, hogy ezáltal még több bizottsági helyet szerezzenek. A polgármester azonban úgy tűnik, hogy gátat akar szabni az ellenzéki pártok pozícióharcának Ferencvárosban.

Baranyi Krisztina kedden a Fővárosi Közgyűlésben is nekiment az ellenzéki pártoknak, miután hiába járt volna neki, mégsem kapott helyet egyetlen bizottságban sem. A DK szerint ez azért történt, mert a politikus nem akart csatlakozni egyetlen frakcióhoz sem. Azt is ígérték: orvosolják a problémát – hangzott el a Híradóban.

Baranyi Krisztina legutóbb már azt mondta: azután az eljárás után, ami a Fővárosi Közgyűlésben történt, nem is szeretne semmilyen bizottsági helyet kapni.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó