Ungár Péteré a világ legkommunistább mondata
2019. november 9. 14:18

És még pónifarmozik is mai interjújában.

A nem fideszes oldal lehetőségeit firtatóinterjút adott a Népszavának Ungár Péter LMP-s képviselő. Az újságírói felvetésre, miszerint „az ellenék egy része úgy gondol önre, mint Schmidt Mária, NER-kitartott fiára”, Ungár így felelt: Pont ezért hiteles az esetemben ez a politika.

Amikor pedig azt hozta fel a szerző, hogy „a másik oldal bizonyos szereplői pedig homofób jelzőkkel, vagy származásával támadják”, egy német kötet címét kopírozva az alábbi válasz született: Das Leben is kein Pony Hof, vagyis Az élet nem pónifarm. De, túl lehet élni.

Az LMP mélyrepüléséről Ungár azt mondja: Az viszonylag természetes, hogy a hozzánk hasonló zöld pártoknak vannak válságos időszakai. A német zöldek még a parlamentből is kiestek, de az osztrákoknál is voltak gondok. Mi szerintem már kezdünk kilábalni ebből. Magyarországon egyébként minden ellenzéki pártban létező dilemma, hogy a NER tizedik évében megtalálják az önálló identitás és a hatékony összellenzéki politika közötti egyensúlyt.

Az ellenzéki pártok együttműködésének dilemmáiról több idézendő mondatot is találtunk. Sok dologról nem ugyanazt gondoljuk, de ez természetes, hiszen a Momentum mindenféle degradálás nélkül liberális párt, mi pedig zöldek vagyunk. A Párbeszéd pedig nem tudom milyen. Nekem sokszor van stílusbeli problémám is a Momentummal, de az kétségtelen, hogy sok közöttünk a hasonlóság, például a 2010 előtti világ megítélésében… Elképzelhető, hogy szorosabb lesz az együttműködés a három párt között, csak ne tagadjuk le az ideológia különbségeket. Sokan ugyanakkor azon a véleményen vagyunk, hogy a mostani rendszerben ezek annyira nem számítanak… Annyi alázat van bennünk, hogy tudjuk: ezt a folyamatot nem mi fogjuk irányítani. Az mindenesetre biztosan fontos 2022-re nézve, hogy az önkormányzati választás elhozta az előválasztás intézményét a magyar politikába.

Saját szerepéről, stílusáról ekképpen vélekedik Ungár: A Fideszben többféle politikus van. A keménymaghoz szól mondjuk Németh Szilárd, az úgynevezett emberarcú fideszes, míg például Gulyás Gergely a bizonytalanokat próbálja meggyőzni. Az ellenzéken belül pedig léteznek olyan politikusok, akiknek az a szerepe, hogy minél keményebben beolvassanak a kormánynak és utána elmondják, mennyire fasza gyerekek. Én nem ezt az utat választottam, a bizonytalanokhoz, a Fideszből kiábrándultakhoz szólok, anélkül, hogy rasszistának, hülyének, becstelennek bélyegezném őket. Ennek a mérsékelt hangnak helye van egy ellenzéki zenekarban.

Ungár Péter a rá kirótt korábbi pártbüntetés kapcsán az interjúban megfogalmazta a szerinte „a világ legkommunistább mondatát”: „Rehabilitált az Etikai Bizottság.”

Célja, hogy kongresszusi delegált legyen, „aztán meglátjuk”.

S hogy hol lesz 2022-ben? Az LMP-ben leszek, ezenkívül fogalmam sincs.

24.hu
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó