Csányi Sándor szerint az új Puskás Európa egyik legszebb stadionja lehet
2019. november 10. 22:26

Exkluzív interjút adott az M4 Sportnak Csányi Sándor a csatorna vasárnapi Sport7 című műsorában. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az új Puskás Arénáról, a magyar válogatottról, Marco Rossi jövőjéről, az MLSZ eddigi sikereiről és NB I-es kudarcairól és a rasszizmus miatti büntetésekről is beszélt. Valamint kendőzetlenül üzent a magyar szurkolóknak.

Kép: 888.hu

Az MLSZ-elnök elmondta, hogy több telefonhívást kap a labdarúgással kapcsolatban, mint a pénzvilág ügyeiről. Mint ismert, november 15-én – négy nappal a sorsdöntő walesi Eb-selejtező előtt – 20:45-kor játszik felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen, amely a Puskás Aréna nyitómérkőzése lesz. A találkozót és a két csapat csütörtöki edzését az M4 Sport élőben közvetíti.

„Engem is meglepett az az iszonyatos érdeklődés, ami megnyilvánul a nyitómérkőzés iránt” – kezdte Csányi. „Nyilván ebben szerepet játszik, hogy a világ egyik legjobb csapatával játszik a magyar válogatott. Másrészt az új stadiont mindenki szeretné látni, hiszen sokan még látták a teltházas Népstadionbeli meccseket. Az új Puskás is megérdemli az érdeklődést, mert valóban gyönyörű” – mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki az első benyomások alapján úgy véli, hogy Európa egyik legszebb és talán műszakilag is az egyik legjobb stadionja lehet a nemzeti aréna, amely kiváló a hangosítása miatt a sport mellett kulturális élményt is adhat, bármilyen nagy rendezvényre alkalmas.

Képtalálat a következőre: „puskás aréna”

Kép: lokal.hu

Hangsúlyozta, hogy az MLSZ nem üzemeltetője a stadionnak, csupán a válogatott meccsek rendezését vállalta. Hozzátette: „Ha sikerülne megegyezni a klubokkal, akkor nagyon örülnék, ha néhány kettős rangadót meg tudnánk szervezni a stadionban és remélem, hogy egyszer eljutnak oda a magyar klubcsapatok is, hogy olyan érdeklődés 

A Magyarország-Uruguay felkészülési mérkőzést az M4 Sport pénteken 20:45-kor élőben közvetíti: a kommentátor Hajdú B. István lesz a játéktérre néző benti stúdióból Petrovics-Mérei Andrea jelentkezik, míg a pálya szélén Tihany Viktor beszélget a szakértőkkel, illetve a lefújás után a főszereplőkkel.

hirado.hu
Címkék:
  • A hősök nem halhatnak meg
    Meghalt az Öregisten, és mi öltük meg – állapítja meg Nietzsche a 19. század végén. Lassan meghalnak a hőseink is, és mi hagyjuk lemészárolni őket, ha engedünk a liberálfasizmus végtelen terjeszkedésének, ha tétlenül nézzük a szabadosság antikultúrájának hegemóniáját az ifjúság körében. Pesszimista kultúrdiagnózis a nyugati létforma jövőjéről.
  • Reneszánszát éli a gyógynövénytermesztés Magyarországon
    A gyógynövények gyűjtésének, termesztésének és feldolgozásának több évszázados hagyományai vannak hazánkban. Az egészségtudatos életmód elterjedésével a gyógynövénykészítmények reneszánszukat élik.
  • Helyrehozzák hét évtized rombolását a budai Várban
    A kormány kinyilvánított célja, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek. Ennek nyomán költözött a miniszterelnök és hivatala a Sándor-palota mellé, s a Várban kap helyet a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium is. A kormányzati épületek megújításával, racionalizálásával párhuzamosan zajlik a budai Vár műemléki rekonstrukciója is.
MTI Hírfelhasználó