Tűzfalcsoport: Lehull a lepel az egyik legkártékonyabb Soros-szervezetről
2019. november 11. 22:44

A Tűzfalcsoport közösségi oldalára felkerült videó egy magát „független oknyomozónak” nevező portál tevékenységével foglalkozik. A felvétel elején az atlatszo.hu-t a „Soros-féle hálózat egyik ékkövének” nevezik, talán nem véletlenül, hiszen a portált az ún. Nyílt Társadalom Alapítvány is támogatja.

A Tűzfalcsoport felidézi, hogy az Átlátszót – legalábbis saját maguk megállapítása szerint – „politikai, gazdasági befolyás nem érheti”, vagyis – teszi hozzá a Tűzfalcsoport videója – „függetlenségükhöz, objektivitásukhoz nem férhet kétség”.

– Ez lehet, hogy csupán a látszat? – teszi fel a kérdést videójában a portál.

A következő kockákból ugyanis kiderül, hogy az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyik tulajdonosa az a dr. Sepsi Tibor Lajos, akinek neve egy másik cégben is felfedezhető, jelesül a KELSEN és COASE Igazgatási Tanácsadó Kft-ben, amely – derítette ki a Tűzfalcsoport – jelenleg végelszámolás alatt áll.

A szóban forgó cég még 2017-ben törvényjavaslatok, módosító javaslatok közpolitikai megalapozása témakörben több mint két és fél millió forint értékben végzett munkát az LMP-nek.

A Tűzfalcsoport ezek után talán joggal teszi fel a kérdést: „lehet-e független az az oknyomozó portál, melynek egyik tulaja szoros kapcsolatban áll az egyik liberális ellenzéki párttal?”

„Egy olyan politikai párttal, amelynek deklaráltan célja a jobboldali magyar kormány megbuktatása.”

tuzfalcsoport.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Orbán: hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
  A miniszterelnök részt vett a Gazdasági Operatív Törzs mai ülésén, ahol a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatos javaslatot tárgyalták meg. Mint Orbán Viktor a közösségi oldalán bejelentette: ezt a kormány el is fogja fogadni, s január elsejével meghosszabbítják a moratóriumot további hat hónapig, de csak egyes társadalmi csoportoknál.
 • Varga Judit: Zsarolásra akarnak felhasználni politikai és ideológiai elvárásokat
  Ősszel lezárulhat a börtönbiznisz felszámolása, és az áldozatsegítés, valamint a családvédelem területén is fontos előrelépés történik majd – jelentette ki lapunknak Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint egyértelmű, hogy hazánkban érvényesül a jog uralma. Varga Judit arról is beszélt, hogy nem a Digitális Szabadság Bizottság akarja a Facebookot cenzúrázni, hanem többek között azt vizsgálja, milyen jogi garanciák betartásával cenzúrázza a közösségi oldal a magyar állampolgárokat.
 • Állati küldetés a Városházán
  Szabó Rebeka kinevezése a liberálisok ideológiai háborújának újabb fejezete.
MTI Hírfelhasználó