Minél többen írják alá a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezést!
2019. november 12. 15:42

Állásfoglalást fogadott el a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban a parlament nemzeti összetartozás bizottsága - tájékoztatta Pánczél Károly, a testület fideszes elnöke kedden az MTI-t.

Képtalálat a következőre: „Pánczél Károly hirado”

Pánczél Károly - hirtv.hu

A bizottság az állásfoglalásban felhívja az anyaországi és a külhoni nemzetrészekben élő magyarokat, hogy a polgári kezdeményezést aláírásukkal minél nagyobb létszámban támogassák - tette hozzá.
   
A nemzeti összetartozás bizottsága keddi ülésén - melyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is meghallgatták - foglalkozott a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért elnevezésű európai polgári kezdeményezéssel.
   
Az egyhangú döntéssel elfogadott állásfoglalásban rögzítették: a nemzeti összetartozás bizottsága üdvözli a Székely Nemzeti Tanács által elindított európai polgári kezdeményezést, melynek lényege, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

Képtalálat a következőre: „Székely Nemzeti Tanács logo”
   

A bizottság meggyőződése, hogy ezek a régiók, köztük a közigazgatási hatáskörökkel nem rendelkező földrajzi körzetek lemaradását úgy lehet megelőzni, hogy biztosítani kell számukra a hozzáférés esélyegyenlőségét a strukturális alapokhoz, minden más EU alaphoz, forráshoz és programhoz, előmozdítva sajátosságaik fenntartását és regionális identitásuk megőrzését - olvasható az állásfoglalásban.
 

MTI
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó