Trócsányi: megkezdődik az Európai Unió jövőjéről szóló vita
2019. november 13. 15:34

Az Európai Unió jövőjéről rendez konferenciasorozatot az Európai Parlament 2020-ban, az alkotmányügyi bizottság megkezdte az egyeztetést - közölte Trócsányi László fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A politikus tudatta: a rendezvény célja, hogy áttekintse az unió állapotát, kijelölje, milyen területeken szükségesek reformok, és felkészítse a szervezetet az új kihívásokra.

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy csak átgondolt és megalapozott kezdeményezések vezethetnek eredményre, mivel az Európai Unió jövőjéről szóló korábbi viták nagy ambícióit "szégyenteljes bukás" követte.

"Csak reális célokat érdemes megfogalmazni az Európai Unió jövőjéről" - hangsúlyozta Trócsányi László.

Az EP-képviselő kiemelte, nem olyan tagállamokat és döntéshozókat megosztó intézményi kérdésekről kell vitázni, mint például a transznacionális választási listák, vagy a csúcsjelölt rendszer uniós szerződésekben való rögzítésének lehetősége, hanem olyanokra érdemes fókuszálni, amelyek valóban érdeklik az unió polgárait.

Ilyen kérdésnek nevezte a migrációt, a versenyképességet és a tagállami szuverenitást.    

Életszerű vízió szükséges, mert megfelelő jövőkép nélkül minden megújulási törekvés kudarcot fog vallani. Az Európai Unió jövőjéről szóló konferencia csak akkor lehet sikeres, ha abban nemcsak az európai intézmények, hanem külső szereplők, például a nemzeti parlamentek is elmondhatják véleményüket" - vélekedett Trócsányi László.

Az Alkotmányügyi Bizottság kulcsfontosságú szerepet játszik az Európa jövőjéről szóló vitában. A konferencia kereteit a következő hónapokban dolgozzák ki - írta.

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyurcsányi furfang, Fekete-Győr vergődés
  Gyurcsány egy egyszerű trükkel leszerelte a momentumos követeléseket. Fekete-Győrék nevetségesen kapálóznak a gátlástalan DK-elnök hálójában.
 • Pannonhalma ihleti a Notre-Dame újjáépítését
  Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame belső újjáépítéséhez inspirációkat nyerjen.
 • Végső visszaszámolás
  Elkezdődött a végső visszaszámolás, nincs már száz nap sem az amerikai elnökválasztásig.
MTI Hírfelhasználó