Egyelőre nem kapott zöld jelzést Várhelyi Olivér
2019. november 14. 16:36

Írásbeli kérdésekre kell válaszolnia Várhelyi Olivérnek, miután az Európai Parlament frakciói egyelőre nem adtak zöld jelzést a magyar biztosjelöltnek. Brüsszeli forrásaink szerint a Zöldek és a parlamenti szélsőbal nem volt elégedett a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió esélyesével, míg a Macron-féle liberálisok és a szociáldemokraták kisebb tanácstalanság után döntöttek a plusz kérdésektől. Az Európai Néppárt, illetve az EP jobboldali frakciói támogatták Várhelyit.

A biztosjelölési folyamat szabályai szerint a parlamenti frakciók koordinátorai írásbeli kérdéseket intézhetnek az aspiránshoz, amennyiben az nem győzi meg az őt meghallgató szakbizottságot. Ha az erre adott válaszok sem kielégítők, újabb meghallgatást kezdeményezhet az EP. Várhelyinek jövő hétfőig kell válaszolnia a parlament kérdéseire.

Várhelyi Olivér esetében minden bizonnyal sokat számít majd az is, hogy a szintén ma vizsgázó francia és román jelöltet hogyan értékelik a frakciók. A francia Thierry Breton és a román Adina Vălean meghallgatásai nemrég értek véget.
 
Judi Tamara (Brüsszel)
magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Majdan Minszkben
    A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
MTI Hírfelhasználó