José Cura is csatlakozott a közmédia jótékonysági kampányához
2019. november 16. 23:27

José Cura argentin karmester vezényli a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és Énekkarát 2019. november 4-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Az M5 kulturális csatornán futó Kult30- az értékes félóra című műsor pénteki adásában José Cura, a világhírű argentin operaénekes, karmester és zeneszerző az MRME első állandó vendégművésze érkezett.

„A Jónak Lenni Jó az egy új dolog számomra, nagyon örülök, hogy a részese lehetek”– mondta el az M5 kulturális csatornán futó Kult30- az értékes félóra című műsor pénteki adásában a világsztár.

Immár elmondható, hogy a közmédia hagyományt teremtett a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampánnyal, és idén december 15-én ismét egy egésznapos műsorfolyammal várja a felajánlásokat, José Cura egy személyes tárggyal járul hozzá melyre licitálni lehet.

A művész beszámolt arról, hogy rendkívül intenzív hetek állnak mögötte, hiszen elkezdődött a közös munka a Magyar Rádió Zenekarával és Énekkarával. Saját műveit rögzíti itt Magyarországon a Magyar Rádió Művészeti Együttesei professzionális stúdiójában.

Az együttműködés részeként november 13-án Verdi Requiemjét vezényelte a Müpában. Közös koncertekre legközelebb 2020. január 29-én a Zeneakadémián és 2020. április 21-én ismét a Müpában kerül majd sor.

Az Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel való viszonyát a házassághoz hasonlította.

„Nagyon nehéz és intenzív három hét volt. Gyakorlatilag ez volt a nászutunk ezzel a zenekarral, mert összeházasodtunk amikor aláírtuk a szerződést. De ez volt az első igazi hosszú együttes útunk, ami nagyon-nagyon sikeres volt, de nagyon kemény volt egyébként. Egy nászúton mindenki jól érzi magát, mindenki szerelmes a másikba mindkét fél szerelmes egymásba, nehéz munka volt, de gyönyörű volt, és most jött el annak az ideje, hogy egymásnak bebizonyítsunk, hogy együtt tudunk élni, természetesen, mint egy művészi csapat, mint egy művészi házaspár” – fogalmazott.

hirado.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Orbán: hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
  A miniszterelnök részt vett a Gazdasági Operatív Törzs mai ülésén, ahol a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatos javaslatot tárgyalták meg. Mint Orbán Viktor a közösségi oldalán bejelentette: ezt a kormány el is fogja fogadni, s január elsejével meghosszabbítják a moratóriumot további hat hónapig, de csak egyes társadalmi csoportoknál.
 • Varga Judit: Zsarolásra akarnak felhasználni politikai és ideológiai elvárásokat
  Ősszel lezárulhat a börtönbiznisz felszámolása, és az áldozatsegítés, valamint a családvédelem területén is fontos előrelépés történik majd – jelentette ki lapunknak Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint egyértelmű, hogy hazánkban érvényesül a jog uralma. Varga Judit arról is beszélt, hogy nem a Digitális Szabadság Bizottság akarja a Facebookot cenzúrázni, hanem többek között azt vizsgálja, milyen jogi garanciák betartásával cenzúrázza a közösségi oldal a magyar állampolgárokat.
 • Állati küldetés a Városházán
  Szabó Rebeka kinevezése a liberálisok ideológiai háborújának újabb fejezete.
MTI Hírfelhasználó