Hatezer futót csábított ki a tavaszias idő a Balaton-partra vasárnap
2019. november 17. 12:41

A futóké a Balaton-part a hétvégén, hatezernél is több embert várnak. Tegnap a 7, a 14 és a 21 kilométeres távra lehetett nevezni, ma pedig Balaton Maraton lesz Siófokon – közölte az M1 Híradója.

Több mint 1500-an gyülekeztek reggel Siófokon, hogy nekivágjanak az idei Balaton Maraton 14 kilométeres nyitó távjának. Sokan nemcsak testben, hanem lélekben is melegítettek.

A szombati versenynapon összesen három távon 7-14- és 21 kilométeren is próbára tehették magukat a futók. Horváth Barnabás rendszeres résztvevője a hasonló versenyeknek. A kaposvári sportoló szinte rajt-cél győzelmet aratott 14 km-en, bár az eső megnehezítette a dolgát és egy holtponttal is meg kellett küzdenie.

„Együtt futottunk valakivel nagyjából négy kilométerig, aztán kicsit leszakadtam, de utána tíz kilométernél  jött egy holtpont, ami egy kilométeren át tartott és utána már újból fel tudtam gyorsulni” – nyilatkozott Barnabás az M1-nek.

A legtöbben a félmaraton teljesítésére jelentkeztek.

„A távtól is függ a népszerűség. A félmaraton a legnépszerűbb táv. Nagyon sokan indulnak egyébként a maratonon, ugyanis akik egyben teljesítik mindegyik távot, azok maratont futnak és 42 km után büszkén mondhatják, hogy maratont futottak, ha nem is egyben, de hát azért ez már egy nagy teljesítmény” – mondta Máth István ügyvezető versenyigazgató.

A szervezők ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, hogy megfelelő felkészülés nélkül nem szabad ilyen távoknak nekivágni. A verseny vasárnap is folytatódik, akkor lehet majd lefutni a második félmaratont.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó