Szabadul a Viking Sigyn kapitánya
2019. november 18. 16:02

Elutasította ma a nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség fellebbezését, így várhatóan már ma szabadlábra helyezik a nemzetközi szaksajtóban már a tragédia napjától megnevezett Jurij Csaplinszkijt, a Viking Sigyn ukrán kapitányát – tudta meg a Magyar Nemzet. Csaplinszkijt tömegszerencsétlenségek okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetéssel, valamint 35 rendbeli cserbenhagyással gyanúsítják a májusi dunai hajókatasztrófa kapcsán.

A befejezett nyomozás adatai szerint a Csaplinszkij kormányozta Viking Sigyn szállodahajó szabálytalan előzés közben utolérte a Hableány sétahajót a Margit hídnál, majd felborítva azt, maga alá gyűrte 28 utas halálát okozva. A tragédiát csak 7 dél-koreai turista élte túl. A Magyar Nemzet úgy tudja, heteken belül vádat emelnek az ukrán kapitány ellen. Az alapügytől elkülönítve tovább vizsgálják a hatóságok a Sigyn testvérhajójának, az Idun kapitányának és személyzetének esetleges felelősségét.

Az Idun közvetlenül a Sigyn nyomában járt és áthajtott a hullámsírba küldött Hableány roncsai és a vízbe esett emberek felett, így felmerült a cserbenhagyás az Idun személyzete esetében is.

Magyar Nemzet
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Orbán: elkötelezettek vagyunk a jogállamiság mellett
  Az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címzett részletes levélben számolt be Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács júliusi ülésére kapott ötpontos parlamenti mandátum teljesítéséről.
 • Ellenzék, vagy amit akartok
  Némi mazochizmustól áthatva elolvastam az ÉS című libsi tébolyda cikkét, melyet „A rendszerkritikai alapállás stratégiája” címmel Magyar Bálint és valami Kozák nevezetű szociológus jegyez. Borzasztó élmény volt.
 • Két baloldali lista lehet a Momentum és a DK között dúló harc eredménye
  A tagságnak, a balliberális médiaelitnek és a külföldi megrendelőiknek eljátsszák az összefogást, mint ez történt októberben is, aztán amikor posztokról, miniszterelnök-jelöltről van szó, akkor keményen gyomrozzák egymást – mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán a DK és a Momentum közötti versengésről. A politológus szerint most Göd ürügyén játsszák le azt, amit Botka László is próbált annak idején: nem közösködni Gyurcsány Ferenccel.
MTI Hírfelhasználó