Szabadul a Viking Sigyn kapitánya
2019. november 18. 16:02

Elutasította ma a nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség fellebbezését, így várhatóan már ma szabadlábra helyezik a nemzetközi szaksajtóban már a tragédia napjától megnevezett Jurij Csaplinszkijt, a Viking Sigyn ukrán kapitányát – tudta meg a Magyar Nemzet. Csaplinszkijt tömegszerencsétlenségek okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetéssel, valamint 35 rendbeli cserbenhagyással gyanúsítják a májusi dunai hajókatasztrófa kapcsán.

A befejezett nyomozás adatai szerint a Csaplinszkij kormányozta Viking Sigyn szállodahajó szabálytalan előzés közben utolérte a Hableány sétahajót a Margit hídnál, majd felborítva azt, maga alá gyűrte 28 utas halálát okozva. A tragédiát csak 7 dél-koreai turista élte túl. A Magyar Nemzet úgy tudja, heteken belül vádat emelnek az ukrán kapitány ellen. Az alapügytől elkülönítve tovább vizsgálják a hatóságok a Sigyn testvérhajójának, az Idun kapitányának és személyzetének esetleges felelősségét.

Az Idun közvetlenül a Sigyn nyomában járt és áthajtott a hullámsírba küldött Hableány roncsai és a vízbe esett emberek felett, így felmerült a cserbenhagyás az Idun személyzete esetében is.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó