Progresszív Szövetség - elnökségi tag lett Ujhelyi István és Tüttő Kata
2019. november 21. 15:42

Ujhelyi Istvánt és Tüttő Katát a több mint 130 szociáldemokrata pártot tömörítő Progresszív Szövetség elnökségi tagjává választották - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője és főpolgármester-helyettese csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a szervezet stockholmi nagygyűlésén jelen volt Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, Szergej Sztanisev, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, illetve a svéd, a macedón, a finn és a portugál kormányfő is.

Az ülésen az új vezetőségi tagok megválasztása mellett elsősorban a digitalizáció, a munkahelyteremtés, a klímaváltozás és a fenntarthatóság kérdéseit vitatták meg.

Fontos, hogy a társadalmainkat feszítő válságokra egységes, kooperatív, valamint szociálisan érzékeny válaszok szülessenek, ezért a baloldali pártok nemzetközi összefogása fontos támasztéka lehet a változásnak - hangsúlyozta Tüttő és Ujhelyi a közleményben.

MTI
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó