Toroczkai: Amit az Index csinált, az tűrhetetlen és megengedhetetlen
2019. november 21. 23:57

„Tűrhetetlen és megengedhetetlen, hogy bárki Magyarország és a magyarság ellen uszítson” – mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke az M1-en annak kapcsán, hogy a párt büntetőfeljelenést tesz az Index ellen közösség elleni uszítás miatt. Toroczkai László úgy fogalmazott: a hírportál a Puskás aréna megnyitóját követően magyargyűlöletre uszító videót, véleménycikket és karikatúrát közölt. A videóban például a Magyarországra betörő illegális migránsokhoz hasonlította a határon túli magyarokat – közölte az M1 Híradója.

A Puskás aréna megnyitóján felvidéki gyerekek énekelték az összetartozás jelképévé vált Nélküled című dalt. Az Ismerős arcok rockzenekar slágere a felvidéki DAC mérkőzésein vált legendássá. Pénteken több mint 60 ezer szurkoló állva, egy emberként énekelte a dalt.

Minderről az Index úgy számolt be, „az egész stadionban mindenki, de tényleg mindenki felállt, és két a pályát körbesétáló gyerekkel együtt elénekeltek egy érzelgős dalt arról, hogy mind egy vérből valók vagyunk. De én ülve maradtam”. A tudósító pozitívumként megjegyzi, hogy „legalább nem a székely himnuszt választották a szervezők, mert az egy bugyuta és hatásvadász szöveg”.

Az Index később egy karikatúrával viccelődött a szurkolókon és a dalon. A hírportál egyik újságírója rövid videót készített a Puskás aréna megnyitójáról, amelyen a dal kezdő akkordjai után egy, a 2015-ös migrációs válság idején készült felvétel látható.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint az Index a Magyarországon átvonuló illegális migránsokkal azonosította a határon túli magyarokat. Toroczkai László az M1-en azt mondta, „tűrhetetlen és megengedhetetlen, hogy bárki Magyarországon a magyarság ellen uszítson, márpedig az Index ezt tette ”.

A Mi Hazánk Mozgalom közösség elleni uszítás miatt büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó