Toroczkai: Amit az Index csinált, az tűrhetetlen és megengedhetetlen
2019. november 21. 23:57

„Tűrhetetlen és megengedhetetlen, hogy bárki Magyarország és a magyarság ellen uszítson” – mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke az M1-en annak kapcsán, hogy a párt büntetőfeljelenést tesz az Index ellen közösség elleni uszítás miatt. Toroczkai László úgy fogalmazott: a hírportál a Puskás aréna megnyitóját követően magyargyűlöletre uszító videót, véleménycikket és karikatúrát közölt. A videóban például a Magyarországra betörő illegális migránsokhoz hasonlította a határon túli magyarokat – közölte az M1 Híradója.

A Puskás aréna megnyitóján felvidéki gyerekek énekelték az összetartozás jelképévé vált Nélküled című dalt. Az Ismerős arcok rockzenekar slágere a felvidéki DAC mérkőzésein vált legendássá. Pénteken több mint 60 ezer szurkoló állva, egy emberként énekelte a dalt.

Minderről az Index úgy számolt be, „az egész stadionban mindenki, de tényleg mindenki felállt, és két a pályát körbesétáló gyerekkel együtt elénekeltek egy érzelgős dalt arról, hogy mind egy vérből valók vagyunk. De én ülve maradtam”. A tudósító pozitívumként megjegyzi, hogy „legalább nem a székely himnuszt választották a szervezők, mert az egy bugyuta és hatásvadász szöveg”.

Az Index később egy karikatúrával viccelődött a szurkolókon és a dalon. A hírportál egyik újságírója rövid videót készített a Puskás aréna megnyitójáról, amelyen a dal kezdő akkordjai után egy, a 2015-ös migrációs válság idején készült felvétel látható.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint az Index a Magyarországon átvonuló illegális migránsokkal azonosította a határon túli magyarokat. Toroczkai László az M1-en azt mondta, „tűrhetetlen és megengedhetetlen, hogy bárki Magyarországon a magyarság ellen uszítson, márpedig az Index ezt tette ”.

A Mi Hazánk Mozgalom közösség elleni uszítás miatt büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Gulyás: 663 milliárd forint kerül a járványügyi alapba
  A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.
 • A rendeleti kormányzásról és a lelki patikáról
  Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás.
 • Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a járvány elleni védekezésben
  Egy hónapja regisztrálták az első megbetegedéseket Magyarországon, é megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket.
MTI Hírfelhasználó