Kishegyes: Iskolanapot ünnepeltek
2019. november 22. 23:08

Iskolanapot ünnepeltek a kishegyesi Ady Endre Kísérlet Általános Iskolában. A névadó születésnapján megtartott már hagyományos ünnepi műsort megelőzően az iskola udvarában átadták rendeltetésének a felújított iskolarészt is. A tartományi titkárság támogatásából a mosdókat és mellékhelyiségeket sikerül felújítani.

Az átadáson jelen volt Szakállas Zsolt tartományi oktatásügyi, jogalkotási közigazgatási és nemzeti kisebbségi altitkár, aki elmondta, hogy a titkárság 5 millió dinárral támogatta a mosdók és mellékhelyiségek felújítását. Korábban a kishegyesi iskola 2017-ben 2,5 milliót kapott a nyílászárók egy részének a cseréjére. A jövő évi pályázatok elmondása szerint már januárban várhatóak és a digitalizációra fektetik a hangsúlyt az iskolák esetében, számítógépekre és okostáblákra lehet támogatást igényelni majd. Szakállas azt is elmondta, hogy Vajdaság 74 általános iskolájában folyik magyar nyelven is oktatás. Szakállas hangsúlyozta, hogy minden iskola fontos a titkárság szempontjából, de ezeknek az oktatási intézményekre kiemelt figyelmet szentelnek.

Fülöp Valentin, az iskola igazgatója elmondta, hogy nagyon fontos volt már ez a beruházás, mert a mellékhelyiség nagyon rossz állapotban volt. A padlótól kezdve a tetőszerkezetig sikerült most felújítani a mellékhelyiséget. Hozzátette, hogy van még mit felújítani az iskolában, a földszinten még szeretnék a nyílászárókat kicserélni, az 56-ban épült iskolarész is felújításra, illetve a több mint száz éves régi épületet is tervezik felújítani. Fülöp emlékeztetett rá, hogy jövőre lesz a 250. évfordulója annak, hogy megnyílt az első iskola a faluban. Az évfordulóról is szeretnének megemlékezni, többi közt egy kiállítást is terveznek az iskola múltjáról összeállítani. Az iskola egészen Trianonig az egyház kötelékébe tartozott a faluban.

Azt is elmondta az igazgató, hogy Miénk itt a tér mottóval igazi vidám, zenés táncos műsort készítettek az iskolanapra, melyben az iskola tanulóinak háromnegyed része fellép. Hajvert Ákos rendezte, Molnár Márta és Aleksandra Vučinić felkészítő tanárok segítségével. A helybeli színházterem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel az iskolanapi ünnepi műsor alkalmából.

Tóth Péter 

vajma.info
Címkék:
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Elbocsátották Gothár Pétert
  A Színház- és Filmművészeti Egyetem Etikai Bizottsága közleményben számolt be a vizsgálatról.
 • Az ellenzék visszahozta a megszorításokat
  A pozíciók osztogatása után rögtön megszorításokba kezdtek a baloldali vezetésű önkormányzatok, ismét megmutatva a valódi arcukat – jelentette ki a Magyar Hírlapnak Deák Dániel politikai elemző. A csütörtökön kezdődő uniós csúcsról úgy vélekedett, először lehet látni majd élesben, milyen változást hoz az új bizottsági és tanácsi vezetés.
 • Mégsem szabadulhat újabb olaszliszkai lincselő
  Egyelőre mégsem szabadulhat feltételesen sem az olaszliszkai lincselés 15 év fegyházra ítélt harmadrendű vádlottja, mivel a Szegedi Törvényszék megváltoztatta az elsőfokú döntést.
MTI Hírfelhasználó