Baráth Etele: egy óriási fejlesztés egyedi eleme az atlétikai stadion
2019. november 25. 16:28

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség volt elnöke abban bízik, hogy létrejön a konszenzus, és teljesen megvalósulhat a fejlesztési program. Számos területen segítené a fővárosiak életét a kormányzati forrásokból tervezett észak-csepeli, dél-ferencvárosi fejlesztés, amelynek csak egy része lenne a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak otthon adó stadion – fejtette ki az InfoRádiónak Baráth Etele, korábbi főpolgármester-jelölt, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség volt elnöke, aki jelenleg a szervezet közgyűlésének vezetője.

"Nem csak egy stadion építéséről van szó, sőt maga a stadion is egyfajta atlétikai központként működne kibővített funkciókkal" – mondta a korábbi sportvezető, és felhívta a figyelmet arra, hogy a tervek szerint a világbajnokság után visszabontják a stadiont egy 10-12 ezres létesítményre, amely nyitott lesz a nagyközönség előtt. Baráth Etele kiemelte, hogy a stadion egy olyan óriási fejlesztési projekt része, amilyen még nem volt a fővárosban az elmúlt évtizedekben. Nemcsak sportpályák épülnek a rozsdaövezet helyén, hanem 10-12 ezer diákot fogadó kollégiumok, azaz fiatalok kerülnek a sportközpont közelébe.

"Hetvenhektárnyi zöld felület jön létre, egy komplex fejlesztés egyedi eleméről van szó a stadion esetében" – mondta Baráth Etele, és azt reméli, hogy végül létrejön a megállapodás a kormány és a főváros között, és elhárul az akadály a beruházás elől. "Most megméretődik a felek tárgyalási és kompromisszumkészsége. Abban bízom, hogy egyfajta konszenzus jön létre, és olyan megállapodás születik, amely mindkét fél számára hosszabb távon is lehetővé teszi, hogy más, esetleg még nehezebb kérdésekben is megegyezésre jussanak" – mondta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség volt elnöke, a szervezet közgyűlésének jelenlegi vezetője.

InfoStart
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Példátlan erőszakhullám sújtja Amerikát
  Chicagótól New Yorkig és Los Angelesig felrobbantak az utcák: újabb erőszak- és gyilkossághullám sújtja az Egyesült Államok nagyvárosait, különösen a feketék által lakott szegénynegyedeket – miközben több demokrata politikus is a rendvédelmi szervek ellen hergel, addig csecsemők és kisgyerekek is golyó általi halált halnak az utcákon.
 • Orbán: a vírus behurcolása ellen kell védekezni
  A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.
 • Az Árpád-házi dinasztia négy és fél évezredes DNS-e
  Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.
MTI Hírfelhasználó