Simicskó István: A kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre
2019. november 27. 18:19

Több mint egymillió ember egészségügyi ellátását segítené az új budapesti szuperkórház, amelynek jövője egyelőre bizonytalan. A Magyarország élőben című műsorban Velkovics Vilmos műsorvezető Simicskó Istvánt, a KDNP parlamenti képviselőjét kérdezte, aki petíciót indított az intézmény megmentéséért.

Egy kórház egyrészt arra szolgál, hogy az emberek gyógyuljanak benne, másrészt egy új szuperkórház szimbólum is valahol, nem? Az ország megteheti azt, hogy épít egy új kórházat, hogy egészségesebben éljenek az emberek. Az önök petíciója mind a kettőt hivatott megvédeni? – kérdezte Velkovics Vilmos.

Az egészség az egy óriási kincs, alapvető érték, nyilván akkor érezzük igazán, hogyha betegek vagyunk, hogy ugye milyen jó lenne egészségesnek lenni. Számos kritika érte a kormányzat egészségügyi politikáját, mindazonáltal a kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre. Vidéki kórházak folyamatosan, ütemesen fejlődtek, új eszközök kerültek a kórházakba, tehát ellátta a kormány ezt a feladatát. És nyilván Egészséges Budapestért programot is létrehozott, amelynek az első fontos állomása lenne az, hogy egy új szuperkórház, egy centrumkórház épülne Dél-Budán. Ezt sikerült kivívnunk, kiverekednünk, hogy az első ilyen nagy kórház – nyilván a Honvédkórházat leszámítva – dél-budai emberek számára hoz lehetőséget arra nézve, hogyha betegek, vagy ha a szeretteik betegek, akkor a legkorszerűbb orvostechnológiával láthassák el a kiváló orvosaink és ápolóink a betegeket – felelte Simicskó István.

HírTV
Címkék:
  • Matolcsy: Növelni kell az állami beruházásokat
    A járvány elleni harc sikeres volt 2020-ban, a gazdasági hadviselés azonban vegyes eredményt hozott - vélekedett a növekedés.hu portálon hétfőn megjelent legújabb írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, aki szerint az állami beruházások növelésével jobban is teljesíthetett volna a magyar gazdaság.
  • Müller Cecília: Mindegyik vakcina működik, hatásos és biztonságos
    Tárgyal a kormány a kínai Sinopharm gyártó vakcinájának beszerzéséről, amely elölt vírussal működik. A kínai vakcina bevált, már a világháború előtti járványhelyzetekben is bizonyított, megfelelően hatékony és biztonságos – hangsúlyozta Müller Cecília. A múlt heti összesített adatok szerint eddig 1,775 millió ember jelentkezett az oltásra – mondta az országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.
  • Japán követné Magyarország családvédelmi politikáját
    A magyar kormány családvédelmi intézkedéseinek köszönhetően hazánkban sikerül felvenni a harcot a kedvezőtlen demográfiai tendenciákkal. Japán is súlyos problémákkal küzd, ezért most a magyar modellt tanulmányozzák – erről is tárgyalt az elmúlt időszakban Novák Katalin családokért felelős miniszter.
MTI Hírfelhasználó