Több migráns megsérült egy felborult kamionban Észak-Macedóniában
2019. november 27. 21:13

Az észak-macedón rendőrség 25 sérült migránsra, köztük hét gyerekre bukkant egy felborult teherautóban az ország északkeleti részén.

A rendőrség közlése szerint a migránsok között 15 afgán, 9 pakisztáni és egy iraki volt, akiket az ország északi részén található Kumanovo kórházába szállítottak.

Egy meg nem nevezett kórházi illetékes elmondta az AP amerikai hírügynökségnek, hogy a sérültek egyike súlyos gerincsérülést szenvedett, őt a főváros, Szkopje általános kórházába szállították. A többiek kisebb sérüléseket szenvedtek, már elhagyhatták a kórházat.

A rendőrség feltételezése szerint a csoport Görögországból lépett be illegálisan az országba. A migránsokat az Észak-Macedónia déli részén található Gyevgyelija befogadóközpontjába szállítják. Számos bevándorló a balkáni útvonalon keresztül próbál a jómódú európai uniós országokba eljutni.

MTI
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó