Karácsonyék megmérték: Az atlétikai vb mellett a budapestiek többsége
2019. november 27. 23:09

A Főpolgármesteri Hivatal megbízásából készítettek felmérést november 22 és 26 között, 1000 budapesti választópolgár telefonos megkérdezésével.

A budapest.hu-n megjelenő kutatás a 2023-as atlétikai világbajnokságra tervezett sportlétesítmény társadalmi támogatottságát mérte fel.

A megfogalmazás szerint szinte mindenki hallott arról, hogy Budapest elnyerte az atlétikai világbajnokság rendezési jogát, 61 százalék örül ennek a hírnek, 27 százalék viszont nem. 53 százalék szerint Budapestnek támogatnia kellene a kormány beruházását – az atlétikai stadiont –, 31 százalék szerint viszont elleneznie kellene azt. Itt már jelentős különbségek fedezhetőek fel pártpolitikai szimpátia szerint, az ellenzékiek többsége (59 százaléka) azt várja a fővárosi vezetéstől, hogy ellenezze a projektet.

Mint ismert, ma a fővárosi közgyűlés megszavazta az előterjesztést az atlétikai stadion támogatásának feltételeiről – talán éppen azért, mert ismerték a budapestiek véleményét a kérdésről.

budapest.hu
Címkék:
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó