Átvette az Európai Bizottság elnöki tisztségét Ursula von der Leyen
2019. december 3. 22:23

Átadta a stafétát Brüsszelben Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke Ursula von der Leyennek, méghozzá olyan hangulatban, amit az elmúlt öt év alapján várni lehetett.

Kép: news.cn

Juncker viccelődni próbált, nagy füleket és jó szemeket kívánt Von der Leyennek, hogy az új elnök mindent meghalljon és meglásson, ami fontos Európában. A hagyományok szerint egy kis harangot is átadott Von der Leyennek, bár szerinte az teljesen haszontalan. Az új bizottság közben elkezdte a munkát Várhelyi Olivér magyar biztossal – közölte az M1 Híradója.

Elcsukló hangon kezdte rövid búcsúbeszédét az Európai Bizottság leköszönő elnöke Brüsszelben. Jean-Claude Juncker néhány mondat után viszont már viccelődni próbált.

Ursula von der Leyen hivatalosan vasárnap óta vezeti a brüsszeli testületet, a ceremóniát kedden tartották meg, amelyen Jean-Claude Juncker jelképesen átadta az ülések vezetésén használt csengőt. Jean-Claude Juncker nehéz örökséget hagyott utódjára – hangzott el az M1 Híradójában.

vajma.info
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó