Lemondott vezetői pozíciójáról a Google két társalapítója
2019. december 4. 16:45

Larry Page és Szergej Brin (Fotó: Boris Roessler/ DPA)

A Google társalapítói, Larry Page és Szergej Brin, akik a kereső óriás-anyavállalat, az Alphabet vezérigazgatói, illetve elnöki posztját töltötték be, kedden nyilvános levélben jelentették be, hogy lemondnak vezetői szerepükről a cégben.

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai veszi át az Alphabet vezérigazgatói pozícióját is, ami azt jelenti, hogy a Google mellett a nyolc cégből álló – köztük az önvezető autókkal foglalkozó Waymo és a drónszállításó cég, a Wing – Other Bets vállalatait is felügyeli majd – írja a Business Insider.

„Soha nem voltunk olyanok, akik ragaszkodtak a vezetői szerepkörökhöz, amikor azt gondolták, hogy jobban is lehetne vezetni a vállalatot. Az Alphabetnek nincs már szüksége két vezérigazgatóra és egy elnökre” – olvasható a levélben.

Noha mostantól Pichai irányítja a céget, Brin és Page továbbra is az Alphabet társalapítói, igazgatósági tagjai és részvényesei maradnak. A két társalapító nyilvános levelet tett közzé, amelyben a váltás okairól, és az 1998-ban alapított Google fejlődéséről írtak.

„A cég nem szokványos utakon jár, és továbbra is ambiciózus kísérleteket tesz az új technológiák kifejlesztésére. A kreativitás és a kihívás ugyanúgy jelen van, mint korábban, és egyre több területen alkalmazzák őket, például a gépi tanulásnál, az energiahatékonyságnál és a szállítmányozásnál. Ennek ellenére a Google alapszolgáltatása – ami elfogulatlan, pontos és ingyenes hozzáférést biztosít az információkhoz – továbbra is a társaság középpontjában áll” – fejtették ki véleményüket.

hirado.hu
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó