Németh Szilárd: 669 főre emelkedik a magyar NATO-kontingens száma
2019. december 4. 22:03

669 főre emelkedik a magyar NATO-kontingens száma, ebből jelentős részük a Nyugat-Balkánon fog szolgálatot teljesíteni – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: az elmúlt két hónapban megélénkült az illegális határátlépések száma a déli határszakaszon. A helyszínről Zöldhegyi Katalin, a HírTV tudósítója jelentkezett.

Nincsen feszültség a NATO és hazánk között Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint. Magyarországot a NATO egyik legmegbízhatóbb partnereként definiálta.

– Minden olyan közös műveletben, amelyet a NATO szervez meg és bonyolít, ahhoz mi mindig csatlakozunk és azokat a NATO-val kötött megállapodásokat, akár az alapszerződést nézzük, akár a cyber hadviseléssel kapcsolatos állásfoglalást, akár a GDP 2%-os kívánalmakat mind teljesíteni fogja az ország és mind teljesíteni is tudja.

A NATO-csúcsot több megszólalás előzte meg. Emanuel Macron, Recep Tayyip Erdoğan és Donald Trump is megszólalt az elmúlt időszakban.

Németh Szilárd szerint a világ legerősebb szövetsége a NATO, melyhez egy új tagállam, Észak-Macedónia is csatlakozott és nem véletlen, hogy mindenki szívesen csatlakozna ehhez a szövetséghez.

– Ennek megvannak a maga szövetségi szempontjai és természetesen megvan mindenkinek a saját nemzeti szempontja. Jól látható, hogy a franciák amikor a NATO ügyeibe bele akarnának szólni, akár Macron elnök, akár a katonák, akkor a francia érdeket képviselik.

A Magyar Honvédség fejlesztése, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő fejlesztési program teljesítése és a NATO missziók vállalását is szóba került a csúcson.

– 499 főről, 170 fővel 669 főre megemeljük a NATO-kontingensben részvevő magyar honvédeknek a számát.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

HírTV
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó