Németh Szilárd: 669 főre emelkedik a magyar NATO-kontingens száma
2019. december 4. 22:03

669 főre emelkedik a magyar NATO-kontingens száma, ebből jelentős részük a Nyugat-Balkánon fog szolgálatot teljesíteni – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: az elmúlt két hónapban megélénkült az illegális határátlépések száma a déli határszakaszon. A helyszínről Zöldhegyi Katalin, a HírTV tudósítója jelentkezett.

Nincsen feszültség a NATO és hazánk között Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint. Magyarországot a NATO egyik legmegbízhatóbb partnereként definiálta.

– Minden olyan közös műveletben, amelyet a NATO szervez meg és bonyolít, ahhoz mi mindig csatlakozunk és azokat a NATO-val kötött megállapodásokat, akár az alapszerződést nézzük, akár a cyber hadviseléssel kapcsolatos állásfoglalást, akár a GDP 2%-os kívánalmakat mind teljesíteni fogja az ország és mind teljesíteni is tudja.

A NATO-csúcsot több megszólalás előzte meg. Emanuel Macron, Recep Tayyip Erdoğan és Donald Trump is megszólalt az elmúlt időszakban.

Németh Szilárd szerint a világ legerősebb szövetsége a NATO, melyhez egy új tagállam, Észak-Macedónia is csatlakozott és nem véletlen, hogy mindenki szívesen csatlakozna ehhez a szövetséghez.

– Ennek megvannak a maga szövetségi szempontjai és természetesen megvan mindenkinek a saját nemzeti szempontja. Jól látható, hogy a franciák amikor a NATO ügyeibe bele akarnának szólni, akár Macron elnök, akár a katonák, akkor a francia érdeket képviselik.

A Magyar Honvédség fejlesztése, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő fejlesztési program teljesítése és a NATO missziók vállalását is szóba került a csúcson.

– 499 főről, 170 fővel 669 főre megemeljük a NATO-kontingensben részvevő magyar honvédeknek a számát.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

HírTV
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Varga Judit: Eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje
  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje, Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – szögezi le Varga Judit igazságügy-miniszter a Politico című, európai ügyekkel foglalkozó hírportálon hétfőn megjelent véleménycikkében.
 • Mit üzent Győr az ellenzéknek?
  Véget ért az ellenzéki oldalon az a hurráoptimizmus, ami a tavalyi októberi önkormányzati választás után alakult ki, a győri eredmény bizonyítja, hogy a kormánypártok támogatottsága továbbra is stabil, míg az ellenzék nem szerzett új szavazókat - minderről politológusok beszéltek az Origónak a vasárnapi jelentős Fidesz-győzelmet hozó győri voksolást követően. Dézsi Csaba András nemcsak megőrizte a korábbi Fidesz-KDNP-tábort, hanem jelentősen bővítette is.
 • Csaknem 2800 koronavírus-fertőzött - karantén Bécsben és Zürichben is
  Egyre hevesebben terjed a koronavírus. A kórokozó már több mint egytucatnyi országban 2794 embert fertőződött meg. Kínában már 80 halálos áldozata van. Továbbra sincs magyar érintettje a koronavírusnak, mint azt az InfoRádióban Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta.
MTI Hírfelhasználó