Egyre több migráns Magyarkanizsán és a környező településeken
2019. december 6. 23:05

Tovább fokozódik az elmúlt hetekben is tapasztalt migránsáradat okozta feszültség Magyarkanizsán, Horgoson és Martonoson. Egyre több illegális bevándorló dönt úgy, hogy a Tisza-parti települések környékén próbál meg átjutni Magyarországra. A helyiek félnek, dühösek és türelmetlenek, csakúgy mint a migránsok, ezért a községi illetékesek fokozottabb rendőri jelenlétet kérnek a felsőbb állami szervektől.

Lackó Róbert, Magyarkanizsa község migránshelyzettel megbízott koordinátora ma sajtótájékoztatón fordult nyilvánosan az illetékes szervekhez segítségért.

A sajtótájékoztatón Lackó Róbert elmondta, egyre nagyobb nyomás nehezedik Magyarkanizsára és a környező településekre, és olyan helyzetbe kerültek, amelyet az önkormányzat önerőből képtelen megoldani.

- Az egyetlen megoldás erre a problémára a nagyobb rendőri jelenlét volna. Tudni kell, hogy ez előtt két héttel, november 19-én egy kérvénnyel fordultunk a belügyminiszter úrhoz. Sajnos erre még nem kaptunk választ, azóta viszont változott nagyon a helyzet Magyarkanizsán, hiszen a tél beálltával egyre idegesebbek a migránsok, a hideg miatt már betörnek a lakatlan házakba, az elhagyatott vasútállomásra, de a friss hírek szerint már megjelentek a katolikus és a pravoszláv temetőben is. Attól tartunk, hogy ezek az esetek nőni fognak és a jelenlegi rendőri állománnyal nem sokat tehetünk – nyilatkozta a koordinátor, aki hozzátette, napi 300-500 migráns jegyeznek fel és különösebb atrocitás még nem történt a lakossággal szemben, viszont a közösségi médiában már olyan hírek keringenek, hogy önszerveződésbe kezdenek a polgárok, de megvan még a bizalom még él az önkormányzat iránt és remélik, hogy nem lesz hasonló a helyzet, mint Zomborban, hogy a helyiek az utcákra vonulnak.

Lackó Róbert kiemelte, hogy egyetlen céljuk, hogy megvédjék a lakosságot, ezért civil járőrözést is tartanak az iskolák környékén és az üzletekben, viszont nekik nem áll jogukban intézkedni.

A migránsok célja, hogy az EU területére jussanak, ezért többük Martonosnál gumicsónakkal próbálkozik a Tiszán átkelni Magyarországra.

Bartok Zsófia

vajma.info
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Támadás Röszkénél - lövések dörrentek
  Egy nagyobb migránscsoport próbált meg jogellenesen Magyarország területére bejutni Csongrád megyében, a rendőrök megakadályozták őket. Egy szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le.
 • Varga Judit: Eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje
  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje, Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – szögezi le Varga Judit igazságügy-miniszter a Politico című, európai ügyekkel foglalkozó hírportálon hétfőn megjelent véleménycikkében.
 • Mit üzent Győr az ellenzéknek?
  Véget ért az ellenzéki oldalon az a hurráoptimizmus, ami a tavalyi októberi önkormányzati választás után alakult ki, a győri eredmény bizonyítja, hogy a kormánypártok támogatottsága továbbra is stabil, míg az ellenzék nem szerzett új szavazókat - minderről politológusok beszéltek az Origónak a vasárnapi jelentős Fidesz-győzelmet hozó győri voksolást követően. Dézsi Csaba András nemcsak megőrizte a korábbi Fidesz-KDNP-tábort, hanem jelentősen bővítette is.
MTI Hírfelhasználó