Maduro: Elérte a 3,3 milliót a venezuelai népi milícia létszáma
2019. december 9. 10:07

Elérte a 3,3 milliót Venezuela népi milíciájának létszáma – jelentette be vasárnap Nicolás Maduro venezuelai elnök a La Guaira városában hívei előtt tartott rendezvényen. „Ma Venezuela és az egész világ előtt bejelenthetem, hogy a népi milícia létszáma elérte a 3 millió 300 ezer főt” – hangoztatta Maduro. A rendezvényen, amelyet az állami televízió közvetített, az államfő azt is közölte, hogy a milicisták „szervezettek, kiképzettek, felfegyverzettek és készek megvédeni Venezuela területi épségét, függetlenségét és békéjét”.

„Célunk 2020-ban, hogy elérjük a 4 milliós létszámot” – húzta alá Maduro. A közvetlenül az államfő irányítása alatt álló milíciának áprilisban még valamivel több mint kétmillió tagja volt. A félkatonai szervezetet Hugo Chávez néhai venezuelai elnök alapította 2008-ban a biztonsági erők kiegészítéseként. Venezuela történetének egyik legsúlyosabb politikai és gazdasági válságát éli át ennek ellenére a hadsereg egyelőre továbbra is hűségesen támogatja Madurót az ellenzéki többségű, hatalmától megfosztott parlament vezetőjével, Juan Guaidóval szemben, aki januárban Venezuela ideiglenes elnökének kiáltotta ki magát.

Juan Guaidó ellenzéki vezetőt mintegy ötven ország elismerte Venezuela ideiglenes elnökének, köztük az elsők között az Egyesült Államok. Más országok – például Oroszország és Kína – viszont továbbra is Madurót tartják a latin-amerikai ország törvényes vezetőjének.

MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó