Maduro: Elérte a 3,3 milliót a venezuelai népi milícia létszáma
2019. december 9. 10:07

Elérte a 3,3 milliót Venezuela népi milíciájának létszáma – jelentette be vasárnap Nicolás Maduro venezuelai elnök a La Guaira városában hívei előtt tartott rendezvényen. „Ma Venezuela és az egész világ előtt bejelenthetem, hogy a népi milícia létszáma elérte a 3 millió 300 ezer főt” – hangoztatta Maduro. A rendezvényen, amelyet az állami televízió közvetített, az államfő azt is közölte, hogy a milicisták „szervezettek, kiképzettek, felfegyverzettek és készek megvédeni Venezuela területi épségét, függetlenségét és békéjét”.

„Célunk 2020-ban, hogy elérjük a 4 milliós létszámot” – húzta alá Maduro. A közvetlenül az államfő irányítása alatt álló milíciának áprilisban még valamivel több mint kétmillió tagja volt. A félkatonai szervezetet Hugo Chávez néhai venezuelai elnök alapította 2008-ban a biztonsági erők kiegészítéseként. Venezuela történetének egyik legsúlyosabb politikai és gazdasági válságát éli át ennek ellenére a hadsereg egyelőre továbbra is hűségesen támogatja Madurót az ellenzéki többségű, hatalmától megfosztott parlament vezetőjével, Juan Guaidóval szemben, aki januárban Venezuela ideiglenes elnökének kiáltotta ki magát.

Juan Guaidó ellenzéki vezetőt mintegy ötven ország elismerte Venezuela ideiglenes elnökének, köztük az elsők között az Egyesült Államok. Más országok – például Oroszország és Kína – viszont továbbra is Madurót tartják a latin-amerikai ország törvényes vezetőjének.

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Trianoni emlékmű: avatás huszadikán
  Nemsokára mindannyian megnézhetjük és bejárhatjuk az Alkotmány utcai Nemzeti összetartozás emlékhelyét, melynek két hosszanti, gránitburkolatú oldalfalán az 1913-as összeírás szerinti 12 537 magyarországi település neve van bevésve. Az emlékhely Kossuth tértől távolabbi végén pedig egy több részre hasadt gránittömb belsejében örökmécses lobog majd, amely a nemzeti összetartozás gondolatát hivatott jelképezni.
 • Rákosi-klónok
  Csak azt nem értem, ilyen fenyegetés után mit csinálnak az állítólagos jogvédők, ideértve az Orbán börtönéről sivalkodó Szél Bernadettet, az összes libsi nem kormányzati szervezetet, Věra Jourovát, a holland miniszterelnököt és társaikat?
 • Egy felmérés szerint tombol az öncenzúra az Egyesült Államokban
  A megkérdezetteknek közel kétharmada fél őszintén elmondania a véleményét egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint. A baloldal „puha diktatúrája” még a mérsékelten liberális érzelműeket sem kíméli.
MTI Hírfelhasználó