Megszűnhet a váci színház
2019. december 9. 17:07

Veszélyben a Váci Dunakanyar Színház jövője – nyilatkozta a HírTv híradójnnak az intézmény vezetője. Kiss Domonkos Márk ezt arra alapozza, hogy a város újonnan megválasztott ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: nem lesz pénze a színház támogatására. A szintén ellenzéki alpolgármester a kialakult helyzetért az igazgatót hibáztatja. Az önkormányzati választás után bizonytalanná vált a váci színház sorsa. A város új, ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: előreláthatólag a város nem finanszírozza tovább az intézményt.

A HírTv kereste Vác polgármesterét, Matkovich Ilonát, hogy megtudjuk, számít-e a teltházas előadásokat bonyolító színházra, de a titkárságon csak azt az ígéretet kaptuk, hogy közleményben reagálnak. Később az alpolgármester a hivatalos válaszában azt írta: a város költségvetése csak év elején kerül elfogadásra és egyben a kialakult helyzetért a színházat tette felelőssé.

Az intézmény igazgatója a bizonytalanság miatt elhalasztotta az egyik tervezett bemutató olvasópróbáját. Az intézmény vezetője hozzátette: ha az új városvezetés nem biztosítja a megfelelő forrásokat, akkor veszélybe kerül a kiemelt státuszuk és az állami támogatásuk is. Így pedig lakat kerülhet a Színházra. A teátrum 2018-ban 30 ezer látogatót vonzott úgy, hogy a település teljes lakossága 33 ezer fő.

HírTv
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Orbán: hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
  A miniszterelnök részt vett a Gazdasági Operatív Törzs mai ülésén, ahol a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatos javaslatot tárgyalták meg. Mint Orbán Viktor a közösségi oldalán bejelentette: ezt a kormány el is fogja fogadni, s január elsejével meghosszabbítják a moratóriumot további hat hónapig, de csak egyes társadalmi csoportoknál.
 • Varga Judit: Zsarolásra akarnak felhasználni politikai és ideológiai elvárásokat
  Ősszel lezárulhat a börtönbiznisz felszámolása, és az áldozatsegítés, valamint a családvédelem területén is fontos előrelépés történik majd – jelentette ki lapunknak Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint egyértelmű, hogy hazánkban érvényesül a jog uralma. Varga Judit arról is beszélt, hogy nem a Digitális Szabadság Bizottság akarja a Facebookot cenzúrázni, hanem többek között azt vizsgálja, milyen jogi garanciák betartásával cenzúrázza a közösségi oldal a magyar állampolgárokat.
 • Állati küldetés a Városházán
  Szabó Rebeka kinevezése a liberálisok ideológiai háborújának újabb fejezete.
MTI Hírfelhasználó