Megszűnhet a váci színház
2019. december 9. 17:07

Veszélyben a Váci Dunakanyar Színház jövője – nyilatkozta a HírTv híradójnnak az intézmény vezetője. Kiss Domonkos Márk ezt arra alapozza, hogy a város újonnan megválasztott ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: nem lesz pénze a színház támogatására. A szintén ellenzéki alpolgármester a kialakult helyzetért az igazgatót hibáztatja. Az önkormányzati választás után bizonytalanná vált a váci színház sorsa. A város új, ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: előreláthatólag a város nem finanszírozza tovább az intézményt.

A HírTv kereste Vác polgármesterét, Matkovich Ilonát, hogy megtudjuk, számít-e a teltházas előadásokat bonyolító színházra, de a titkárságon csak azt az ígéretet kaptuk, hogy közleményben reagálnak. Később az alpolgármester a hivatalos válaszában azt írta: a város költségvetése csak év elején kerül elfogadásra és egyben a kialakult helyzetért a színházat tette felelőssé.

Az intézmény igazgatója a bizonytalanság miatt elhalasztotta az egyik tervezett bemutató olvasópróbáját. Az intézmény vezetője hozzátette: ha az új városvezetés nem biztosítja a megfelelő forrásokat, akkor veszélybe kerül a kiemelt státuszuk és az állami támogatásuk is. Így pedig lakat kerülhet a Színházra. A teátrum 2018-ban 30 ezer látogatót vonzott úgy, hogy a település teljes lakossága 33 ezer fő.

HírTv
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Szellemi végvárrendszer: megújuló erősség
  Virág Zsoltnak, a Miniszterelnökség Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosnak tett föl kérdéseket a Gondola.
 • Simicskó: a haza védelme nemzeti ügy
  A haza védelme nemzeti ügy, "mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk" - hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban.
 • Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet
  Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet - hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó