Megszűnhet a váci színház
2019. december 9. 17:07

Veszélyben a Váci Dunakanyar Színház jövője – nyilatkozta a HírTv híradójnnak az intézmény vezetője. Kiss Domonkos Márk ezt arra alapozza, hogy a város újonnan megválasztott ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: nem lesz pénze a színház támogatására. A szintén ellenzéki alpolgármester a kialakult helyzetért az igazgatót hibáztatja. Az önkormányzati választás után bizonytalanná vált a váci színház sorsa. A város új, ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: előreláthatólag a város nem finanszírozza tovább az intézményt.

A HírTv kereste Vác polgármesterét, Matkovich Ilonát, hogy megtudjuk, számít-e a teltházas előadásokat bonyolító színházra, de a titkárságon csak azt az ígéretet kaptuk, hogy közleményben reagálnak. Később az alpolgármester a hivatalos válaszában azt írta: a város költségvetése csak év elején kerül elfogadásra és egyben a kialakult helyzetért a színházat tette felelőssé.

Az intézmény igazgatója a bizonytalanság miatt elhalasztotta az egyik tervezett bemutató olvasópróbáját. Az intézmény vezetője hozzátette: ha az új városvezetés nem biztosítja a megfelelő forrásokat, akkor veszélybe kerül a kiemelt státuszuk és az állami támogatásuk is. Így pedig lakat kerülhet a Színházra. A teátrum 2018-ban 30 ezer látogatót vonzott úgy, hogy a település teljes lakossága 33 ezer fő.

HírTv
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó