A köztévé után az egyik minisztériumban akart cirkuszolni Hadházy Ákos
2019. december 10. 19:57

Ma szavaztak a parlamenti képviselők az Országgyűlés működéséről szóló törvény módosításáról, amiben az is szerepel, hogy a jövőben az országgyűlési képviselők valamennyi közigazgatási szervtől előzetes egyeztetés alapján kérhetnek tájékoztatást. Ez annyit tesz, hogy mostantól az országgyűlési képviselők nem ronthatnak be a közintézményekbe váratlanul, képviselői igazolványukat lobogtatva. A szavazás előtt Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselők úgy döntöttek, hogy gyorsan berontanak még az Emberi Erőforrások Minisztériumába (Emmi), hogy egyeztessenek többek között a Nemzeti alaptantervről.

Szél Bernadett közösségi oldalán dicsekedett el azzal, hogy képviselőtársaival, a parlamentben obszcén feliratú táblával demonstráló Hadházy Ákossal és Csepel ellenzéki országgyűlési képviselőjével, Szabó Szabolccsal rárontottak az Emberi Erőforrások Minisztériumára, ahol a Nemzeti alaptantervről és a kötelező iskoláztatásról szerettek volna egyeztetni.

Az országgyűlési képviselőket egyáltalán nem zavarta, hogy közben folyt a parlamenti munka, amiben nekik is részt kellett volna venniük.

Az állami szerveknek a képviselőket megbízatásuk ellátásában továbbra is kötelesek támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni, de a képviselőnek ehhez a közintézmény vezetőjétől előzetes egyeztetést szükséges kérni.

Az Országgyűlés működéséről szóló törvényt egyébként többek között Hazdházy Ákos miatt kell módosítani, aki nyomdafestéket nem tűrő feliratú táblát lengetett a parlamenti ülés alatt. A mostani akciójuk pedig megszólalásig emlékeztet az ellenzék tavaszi bohózatára, amikor szintén Szél Bernadett és Hadházy Ákos főszereplésével a köztévébe rontottak be az ellenzéki országgyűlési képviselők becsmérelve az ott dolgozókat.

A törvénymódosítást tehát megszavazták a képviselők, így a közintézményekre többet nem ronthatnak rá.

888.hu
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Tovább erősödhet a migrációs nyomás
  Az Európai Uniónak szembe kell néznie azzal, hogy úgy a Száhel-térség instabilitása, mint a líbiai konfliktus, könnyen a migrációs nyomás kiújulását és további erősödését okozhatják – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében.
 • Újabb ösztönző lépéseket tervez a kormányzat
  Varga Mihály szerint nincs ok arra, hogy az óvatos bizakodásból és a tervekből visszavegyen a kormányzat. A Magyar Hírlapnak adott interjújában a tárcavezető megerősítette, bár a tavalyi öt százalékhoz közeli bővülés után némi lassulásra számítanak, a négy százalék körüli GDP-növekedés reális 2020-ra.
 • Kínos pillanatokat élt át Márky-Zay Péter
  B. Élthes Eszter szerint Bessenyei Ferenc élete során mindig az egyetemes magyarságért dolgozott, nevét egyetlen politikai erő sem használhatja föl saját céljaira.
MTI Hírfelhasználó