A topolyai Liszka Péter testépítő kiváló szereplése Spanyolországban
2019. december 10. 22:04

Hatvan év felett is csúcsformában! Liszka Péter topolyai veterán testépítő Spanyolországban, Tarragona városában a legerősebb szövetség, az IFBB világbajnokságán az 55 év felettiek kategóriájában bekerült a legjobb hat közé. Liszka elmondta, erős volt a konkurencia és nem volt súlyhatár, illetve a 60 év felettiek is ebben a kategóriában szerepeltek és ő a 63. életévében nagy sikerként éli át az eredményt. Hatvan ország versenyzői léptek fel, Liszka kategóriájában 18 sportoló nevezett be a legrangosabb világversenyre.

Testépítés: Liszka Péter kiváló szereplése Spanyolországban - illusztráció

Liszka Péter egy igazi legenda. Világbajnok, hatszoros Európa-bajnok és tizenhétszeres országos bajnok testépítő. Abban a korszakban kezdte, amikor még nem voltak táplálék-kiegészítők és más izomnövekedést serkentő szerek. Mindent sok munkával sikerült elérnie. Hatvanharmadik életévében is napi szinten gyúrja a vasat, rendszeresen edzi testét, egész évben minimum 80 százalékos formában tartja magát, ami komoly lemondást és erőfeszítést igényel.

Korábban már többször is azt nyilatkozta, visszavonul és edzőként folytatja pályafutását, de a jó eredményeken felbuzdulva aztán mindig készül az újabb kihívásokra is. Az általa alapított Toldi Testépítő Klubban edzőként tevékenykedik és az ott felkészített versenyzők is sok alkalommal bizonyítottak a nemzetközi porondon is.

Tóth Péter

vajma.info
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Trianoni emlékmű: avatás huszadikán
  Nemsokára mindannyian megnézhetjük és bejárhatjuk az Alkotmány utcai Nemzeti összetartozás emlékhelyét, melynek két hosszanti, gránitburkolatú oldalfalán az 1913-as összeírás szerinti 12 537 magyarországi település neve van bevésve. Az emlékhely Kossuth tértől távolabbi végén pedig egy több részre hasadt gránittömb belsejében örökmécses lobog majd, amely a nemzeti összetartozás gondolatát hivatott jelképezni.
 • Rákosi-klónok
  Csak azt nem értem, ilyen fenyegetés után mit csinálnak az állítólagos jogvédők, ideértve az Orbán börtönéről sivalkodó Szél Bernadettet, az összes libsi nem kormányzati szervezetet, Věra Jourovát, a holland miniszterelnököt és társaikat?
 • Egy felmérés szerint tombol az öncenzúra az Egyesült Államokban
  A megkérdezetteknek közel kétharmada fél őszintén elmondania a véleményét egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint. A baloldal „puha diktatúrája” még a mérsékelten liberális érzelműeket sem kíméli.
MTI Hírfelhasználó