Keménymag: Megint az a fránya kettős mérce
2019. december 11. 17:41

Közös rettegést szervezett a Katona József Színház társulata hétfő estére. Az Örkény István Színház előtt tartott demonstráción a diktatúrázás közben arról sajnos valahogy nem esett szó, hogy a párbeszédes Burány Sándor együttműködési kényszernek nevezte az elmúlt hetek színházi zaklatási ügyeit, de nem is ez volt a tüntetés apropója, hanem a lényege az volt, hogy ők azt sérelmezik, amikor a „diktatúra pribékjei meggátolják a kapuzárási pániktól gyötört színházi vezetőknek, hogy közpénzen zaklassanak fiatalabb nőket”. A közéleti B-közép csapata, Apáti Bence, Dezse Balázs és Jeszenszky Zsolt a Keménymagban rámutatott, a balliberálisok ismét találtak egy jó ürügyet arra, hogy utcára vonuljanak ugyanakkor elképesztő az a kettős mérce, amit a Gothár-ügyben valamint a színházigazgatók elmozdítása ügyében képviselnek.

Egyértelmű, hogy a kultúra az övék, a liberálisoké és – ahogy Apáti Bence rá is mutatott – nagyon fontos, hogy tüntettek a magukat liberális művészeknek aposztrofáló kollégái és kimondták, a politika nem szólhat bele a kultúrába és a színházi világba.

Nyilvánvalóan Dörner Györgyre és Bán Teodórára gondoltak. Ja nem, nem rájuk gondoltak - emelte ki a Magyar Nemzet főmunkatársa.

Apáti Bence borzasztóan kellemetlennek titulálta, hogy az Index és a 444 előző héten megjelent álhíre okán mennek ki az emberek tüntetni, majd a demonstráció előtt órákkal kiderül, hogy köze nincs a kulturális törvényjavaslatnak ahhoz, amit a liberális portálok megírtak, de – mint fogalmazott – sikerült óriásit hisztizni és diktatúrázni.

Visszatérve Dörner Györgyre és Bán Teodórára, Apáti Bence emlékeztetett Karácsony Gergely főpolgármester már előre jelezte, hogy Dörner nem maradhat az Újszínház igazgatója és nem folytathatja további munkáját Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi vezetője sem.

Felkészül Nemcsák Károly - tette hozzá.

Ha itt beleszól a politika azzal nincs baj, a szokásos kettős mérce – egészítette ki Jeszenszky Zsolt.

Dezse Balázs szerint a balliberálisok ismét találtak egy remek ürügyet arra, hogy kimehessenek az utcára. A PestiSrácok újságírója – aki személyesen tudósított a Madách téri tüntetésről – elmondta, beszélt olyan tüntetővel, aki nem is tudta, miért van ott és jobb híján az oktatás „szétveréséről” beszélt.

Utalva a Gothár-botrányra elképesztőnek nevezte Jeszenszky Zsolt, hogy egy rendező (meg ki tudja még mennyi) megfogdossa egy nő nemi szervét a színházban. Úgy tűnik, ez nekik nem számít, olyannyira – mutatott rá –, hogy Czutor Zoltán zenész képes volt azt írni, hogy „ha kiderülne, hogy Szent-Györgyi Albert annak idején a szegedi egyetemen fogdosott egy-két hallgatót, akkor most beszedetné-e a kormány az összes C-vitamint a patikákból”.

Jeszenszky egyértelműnek tartja, hogya balliberálisok a relativizálásnak egy olyan új szintjére emelkedtek, ahol már egyáltalán nem számít az, hogy nagyon komoly zaklatás történt, sőt magát az ügyet is megpróbálták eltussolni.

Ez nem téma, hanem utána az egészet megpróbálják átkeretezni és egy politikai, szabadságvédő dolgot próbálnak csinálni belőle– fűzte hozzá.

A teljes adást IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

HírTV
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Tisztifőorvos: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat
  A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.
 • Ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme
  A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy "ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme" - mondta a pénzügyminiszter szombaton Esztergomban, ahol Szent István-díjjal tüntették ki Méry Gábor felvidéki könyvkiadót.
 • A Nyugat hűlt helyét találtuk
  Ez nem a megbékélés korszaka, vállalni kell a világnézetek harcát, különben feledésbe merülünk.
MTI Hírfelhasználó