Öngyilkos merénylő robbantott az iraki Szamarra városában
2019. december 12. 21:54

Öngyilkos merénylő robbantott csütörtökön az iraki Szamarra városában a bagdadi vezetéshez hű egyik síita milícia legalább hét tagját ölve meg – közölte az iraki hadsereg.

A tájékoztatás szerint három másik milicista megsebesült a terrortámadásban.

Sajtójelentések szerint az iráni támogatást élvező al-Hasd as-Saabi (Népi Mozgósítási Erők, PMF) nevű iraki síita milíciákból álló ernyőszervezet harcosait ért merényletet egy autóba rejtett pokolgéppel követték el.

Egyelőre egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, ugyanakkor az Iszlám Állam dzsihadistái gyakran követtek el hasonló merényleteket. A PMF csapatai jelentős szerepet játszottak abban, hogy a szélsőségesek „kalifátusa” katonai vereséget szenvedett 2017 végén Irakban.


 
MTI
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó