Elhalasztották a szavazást az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságában
2019. december 13. 13:58

Péntekre halasztották a szavazást a washingtoni képviselőház igazságügyi bizottságában a Donald Trump amerikai elnök ellen zajló impeachment-eljárás vádpontjairól egy több mint 14 órán keresztül tartó ülés után.

Az eredeti tervek szerint a bizottságnak csütörtök késő este jóvá kellett volna hagyni az eljárás két vádpontjának szövegét, amivel előkészítették volna a képviselőház jövő heti szavazását az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásáról. Jerry Nadler, az igazságügyi bizottság elnöke viszont helyi idő szerint éjfélhez közeledve bejelentette: péntek délelőttre halasztják a voksolást a testületben.

Demokrata párti képviselők azzal magyarázták a halasztást, hogy az amerikai embereknek látniuk kell a szavazást, és ezért előnyösebb csütörtök éjjel helyett péntek délelőtt megtartani. Republikánus bizottsági tagok viszont felháborodtak a döntésen, és bosszankodásuknak adtak hangot amiatt, hogy felborult a pénteki napirendjük. Úgy vélték, a bizottság elnökét jobban foglalkoztatja az, hogy reggel bekerüljön a tv-híradókba, mint hogy időben elvégezzék a feladatot.

A képviselőház igazságügyi bizottságában csütörtök reggel óta folyt heves vita a Trump elleni két vád megszövegezéséről.

A republikánus törvényhozók számos kiegészítést terjesztettek elő a vádpontok tervezetéhez, és ezekről órákig húzódó egyeztetés folyt.

MTI
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Migránstámadás Röszkénél - lövések dörrentek
  Egy nagyobb migránscsoport próbált meg jogellenesen Magyarország területére bejutni Csongrád megyében, a rendőrök megakadályozták őket. Egy szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le.
 • Csúcstechnika Jakabszálláson - Drón hidrogénnel
  A Genevation Aircraft Kft. hidrogénüzemanyagcella-meghajtású, személyszállításra is alkalmassá tehető, de még tökéletesítés alatt álló drónt fejleszt jakabszállási üzemében.
 • Varga Judit: Eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje
  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje, Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – szögezi le Varga Judit igazságügy-miniszter a Politico című, európai ügyekkel foglalkozó hírportálon hétfőn megjelent véleménycikkében.
MTI Hírfelhasználó