Elhalasztották a szavazást az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságában
2019. december 13. 13:58

Péntekre halasztották a szavazást a washingtoni képviselőház igazságügyi bizottságában a Donald Trump amerikai elnök ellen zajló impeachment-eljárás vádpontjairól egy több mint 14 órán keresztül tartó ülés után.

Az eredeti tervek szerint a bizottságnak csütörtök késő este jóvá kellett volna hagyni az eljárás két vádpontjának szövegét, amivel előkészítették volna a képviselőház jövő heti szavazását az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásáról. Jerry Nadler, az igazságügyi bizottság elnöke viszont helyi idő szerint éjfélhez közeledve bejelentette: péntek délelőttre halasztják a voksolást a testületben.

Demokrata párti képviselők azzal magyarázták a halasztást, hogy az amerikai embereknek látniuk kell a szavazást, és ezért előnyösebb csütörtök éjjel helyett péntek délelőtt megtartani. Republikánus bizottsági tagok viszont felháborodtak a döntésen, és bosszankodásuknak adtak hangot amiatt, hogy felborult a pénteki napirendjük. Úgy vélték, a bizottság elnökét jobban foglalkoztatja az, hogy reggel bekerüljön a tv-híradókba, mint hogy időben elvégezzék a feladatot.

A képviselőház igazságügyi bizottságában csütörtök reggel óta folyt heves vita a Trump elleni két vád megszövegezéséről.

A republikánus törvényhozók számos kiegészítést terjesztettek elő a vádpontok tervezetéhez, és ezekről órákig húzódó egyeztetés folyt.

MTI
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó