Újabb szocialista politikusok léptek át a DK-ba
2019. december 13. 23:58

Újabb politikusokat igazolt Gyurcsány Ferenc pártja. Ezúttal két újpesti szocialista önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy a DK frakciójában folytatja. Sajtóhírek szerint az MSZP-s politikusok a pártjukat is otthagyják Gyurcsány Ferenc kedvéért. Rövid időn belül ez harmadik eset, hogy a DK a többi ellenzéki párttól hoz el politikusokat. Szakértők szerint Gyurcsány Ferencék nem titkolt célja, hogy ne legyen vetélytársuk az ellenzéki oldalon – hangzott el az M1 Híradóban.

Október közepén Gyurcsány Ferenc arra utalt, hogy szerinte hamarosan a Demokratikus Koalíció lesz az ellenzék vezető ereje. A DK elnöke akkor még csak óvatosan fogalmazva beszélt arról, hogy nem titkolt célja a DK előretörése az ellenzéki oldalon.

Egy hónappal később már konkrét bejelentést tett: novemberben a XV. kerület liberális színekben politizáló alpolgármesterével állt ki az újságírók elé, akit a DK új politikusaként mutatott be. Később a Liberálisok elnökét, Bősz Anettet mutatta be.

A független országgyűlési képviselő Gyurcsány Ferenc pártjába ugyan nem lépett be, de a DK parlamenti frakciójához csatlakozott december elején. Az új igazolással így ismét felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint Gyurcsány Ferencék mindent megtesznek, hogy bedarálják a többi ellenzéki pártot. Elemzők szerint a DK-nak az lehet a céja, hogy 2021-re ne legyen konkurenciájuk az ellenzéki oldalon.

Gyurcsány bevitte a kegyelemdöfést az újpesti MSZP-nek.  Pénteken már több hírportálon is ilyen és ehhez hasonló címmel jelentek meg cikkek. Ezúttal ugyanis a negyedik kerületben két szocialista önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy a Demokratikus Koalíció frakciójában folytatja. Az atv.hu szerint Farkas István és Szabó Gábor az MSZP-t is elhagyja Gyurcsány Ferenc kedvéért. A pártnak így Újpesten már hat választott képviselője van, míg a szocialistáknak mindössze egy maradt a kerületben.

A Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szerint ez még nem jelenti azt, hogy a DK vadászna más ellenzéki pártok politikusaira. Gréczy Zsolt azt ugyanakkor elismerte, hogy a párt tudatosan bővül.

„Nyilván azt sokan látják, hogy a DK nyár óta egy ilyen tudatos építkezésben van, és ez a két újpesti szocialista képviselő meg nyilván úgy látja, hogy azt az értékrendet, vagy azt a politikai világot, amit a Demokratikus Koalíció képvisel, az áll hozzájuk is a legközelebb. Így aztán azt mondtuk, hogy Isten hozta őket” – mondta.

Arról, hogy a szocialistáktól megint a DK-ba igazolnak a politikusok, szerettük volna megkérdezni az MSZP országgyűlési képviselőjét is. Korózs Lajos azonban minden kérdésünkre annyit reagált, hogy pártja sok sikert kíván.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Szellemi végvárrendszer: megújuló erősség
  Virág Zsoltnak, a Miniszterelnökség Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosnak tett föl kérdéseket a Gondola.
 • Simicskó: a haza védelme nemzeti ügy
  A haza védelme nemzeti ügy, "mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk" - hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban.
 • Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet
  Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet - hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó