Marokkói lehetett a késsel rendőrökre támadó férfi Párizsban
2019. december 14. 08:45

Rendőrségi források szerint egy illegálisan Franciaországban tartózkodó marokkói férfi támadt késsel rendőrökre Párizsban, akik lelőtték. A rendőröket egy biztonsági őr hívta ki, miután észrevette, hogy a férfi egy 25 centiméteres késsel a kezében sétál. A támadó a helyszínen meghalt. Indítéka egyelőre ismeretlen – közölte az M1 híradója.

Kordonokkal zárta el a rendőrség a párizsi La Défense negyed egyik aluljáróját, miután késsel támadt a rendőrökre egy férfi. Egy biztonsági őr látta délelőtt, ahogy a férfi egy nagyjából 25 centiméteres késsel a kezében sétál az utcán, és riasztotta a rendőrséget. A három kiérkező rendőr megpróbált közeledni a férfihez, de az rájuk támadt.

„Ma reggel a kollégáimat riasztották ide a La Défense negyedbe, miután egy őr egy kést magánál tartó férfit látott. Amint a kollégáim megpróbáltak beszélni vele, a férfi szaladni kezdett feléjük, és azt kiabálta, hogy meg foglak ölni. Nem  volt más választásuk, mint használni saját fegyverüket, amivel halálosan megsebesítették a támadót” – mondta Emmanuel Quemener rendőrségi szóvivő.

A rendőrök legalább öt lövést adtak le, a férfit mellkasán és combján érte golyó. Nem sokkal később meghalt. A hatóságok még nem tudták kideríteni, miért lehetett nála kés.

Rendőrségi információk szerint a támadó egy 40 év körüli, marokkói férfi, aki még júniusban elszökött egy pszichiátriai intézetből.

Franciaországban az elmúlt években többször érte támadás a rendőröket. Legutóbb októberben Párizsban négy rendőrt késelt halálra egyik rendőrségi alkalmazott: mint kiderült, a merénylő egy néhány évvel korábban radikalizálódott muszlim volt.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó