Kirúgta Karácsony a Főkert vezérigazgatóját
2019. december 15. 00:19
Szabó József tíz éve vezette az önkormányzati tulajdonú céget.

Pályázatot hirdetett Budapest főpolgármestere a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt vezérigazgatói posztjának betöltésére – írja a hvg.hu. Szabó Józseffel, aki tíz éve állt az önkormányzati tulajdonú cég élén, még nem közölték, hogy leváltják. A Városháza a hvg.hu-nak megerősítette: valóban új vezérigazgatót keresnek a Főkert élére. 

Az új vezérigazgatónak közgazdasági, jogi vagy műszaki területen szerzett mesterdiplomával és legalább öt év – a Főkert tevékenységi területén – szerzett vezetői tapasztalattal kell rendelkeznie, de az sem árt, ha tud angolul.

mandiner.hu
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • A kormány a börtönviszonyok miatti kifizetések leállítását kezdeményezi
  A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását – jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
 • Nyugaton másképp látják a kommunizmust, mint mi
  – Ahhoz, hogy megértsük, miért értenek mást bizonyos jelenkori politikai fogalmak alatt Nyugat- és Közép-Európában, meg kell ismernünk egymás történelmét – állítja ifj. Bertényi Iván, a bécsi Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettese, a Bécsi Magyar Történeti Intézet igazgatója.
 • Újabb autópálya éri el az országhatárt
  Hamarosan kiválasztják a kivitelezőt az M6-os autópálya hiány­zó, mintegy húsz kilométeres szakaszára, amelynek révén nem csak újabb határátkelőt ér el a hazai gyorsforgalmi hálózat, de közvetlen kapcsolatot kap a villányi borvidék.
MTI Hírfelhasználó